Sektörümden, çalışma şartlarımdan çok memnum. Fakat herkes için olmadığını ve buraya gelirken yaşadığım çileyi ve aşağılanmaları da göz önünde bulundurmak gerekir. Hatırlayınca dahi mideme ağrı giriyor hala.
Pazarlama tüm ürün ve hizmetlerin olmazsa olmazıdır. Ve çalışanların en fazla yakındığı konu da insanlarla uğraşmaktır. O sebeple doğru ve yanlışın ortası diyerek Dijital Pazarlama'cı oldum
Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız, yabancı diliniz varsa ve veri incelemek, yorumlamak ezcümle veri analizini yapmayı ve çıkarımlarınıza uygun aksiyon almayı seviyorsanız tavsiye edebilirim.
Yurtiçi, yurtdışı derdiniz olmadan evden, köyden veya kafeden çalışabileceğiniz bir meslek. Rapor verdiğim bir pazarlama ve satış müdürüm, ki kendisi beni inanılmaz geliştiriyor, karşımda Batı bölge sorumlusu müdürümle haftanın 2 günü ofisten ve 1 günü evden olmak üzere çalışıyorum.
Diğer zamanlarımda ek panelleri yönettiğim ve gelir elde ettiğim zamanlar da oldu, yurtdışı firmalarla uzaktan çalışma koşullarını da incelediğim. Velhasıl, çok çalışmak isterseniz sonsuz seçenekli, kısa zamanlı yorulmadan çalışmak isterseniz de kısıtlı seçenekli olan bir iş kolu.
Mevzu eğer yurtdışına çıkmaksa Türkçe bilmenizin büyük katkısının olacağı iş kollarını araştırmanızı, dijital pazarlama kısmında Hindistan'ın ve Brezilya'nın bizden kilometrelerce önde olduğunu belirtmem gerekiyor.
Ayrıca karakterinizi tanımanız, neyi başarmaktan zevk aldığınız ve ne tür alanlarda çalışmayı istediğiniz gibi bir çok etmen de meslek seçimini etkiliyor.
Umarım hayatınızın geri kalanında zevk alacağınız bir işte çalışırsınız.