Yurt dışında çalışmak için bölüm seçimi

canpembeadam

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700x
DDR 5 8 Gb Ram
Nvidia Rtx 4050 Gpu
Merhaba, şu an 11. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim. Yurt dışı hayalim var ve ileride yurt dışında çalışma vizesi alarak çalışmak istiyorum. Hedefim 2 yıllık siber güvenlik veya elektrik okumak. Sizce ne yapmalıyım? Açık ve yurt dışında revaçta olan mesleklere yönelmek istiyorum. (bu yazdığım bölümlere ve bilgisayar alanlarına ilgim var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek hedef yurt dışıysa aşçılık yazın geçin. Güzel yerde staj yaparsanız, 2 yılın sonunda ilk işinize yuırt dışında başlarsınız.

Hocam ascilik guzel yapabiliyorum. Lakin is alanlarj hakkinda bir bilgim yok ascilik okuyup yurt disi veya herhangi iyi bir yerde calisma imkanim var mi?

• Öncelikle iyi bir (ortalamanın üstü) devlet / vakıf üniversitesinde stem (science, Technology, engineering and mathematics) yani matematik, bilimler, mühendislikler vb. ile ilgili bölümlerden herhangibirinden lisans derecesi alman (okuman) lazım (+3.50 not ortaalaması ile)
  • Önerebileceğim bölüm olarak Elektrik/Elektronik, bilgisayar, ve makine mühendislikleri ve fizik (ODTÜ fizik) var.

Hedefim 2 yıllık siber güvenlik veya elektrik okumak.

- 2 yıllık siber güvenlik bence bizim ülkede önü pek açık değil ve yurt dışına pek kapı açmıyor gibi.
Şu an ne yapmam gerekiyor diye sorarsan önerim gelecek sene gireceğin olan son YKS sınavına (bahsettiğim bölümlerin çoğu en kötü ihtimal ile bile sayısalda ilk 20k sıralamadan alım yapıyor.) Hazırlanmak ve ilgilendiğin yabancı dillere göz atmak.

(Bende bu dediklerimi yapmak istiyorum bunun için 2. mezuna bıraktım.)

(Karman çorman anlattım biliyorum ancak elimden bunlar geldi)

Hocam belirtmeyi unutmusum lakin esitagirlik ogrencisiyim ve 2 yillik bir bolum secmek istiyorum. + bahsettiginiz bolumler benim icin cok ucuk. Ilginiz icin sağ olun.

Hocam ascilik guzel yapabiliyorum. Lakin is alanlarj hakkinda bir bilgim yok ascilik okuyup yurt disi veya herhangi iyi bir yerde calisma imkanim var mi?
Elbette var. Aşçılık şu anda en çok aranan meslekler arasında. Eğer kaliteli restoranlarda staj yaparsanız giremeyeceğiniz yer olacağını ben sanmıyorum. Kendinizi geliştirmenin bir sınırı yok. Michelin yıldızlı restoranlarda çalışırsanız alacağınız maaş diğer çoğu sektörün rekabet edemeyeceği seviyede olacak.

Hocam eger dediginiz gibi olursa benim icin super olur. Peki calisma vizesi, oturum vizesi nasıl alabilirim?

Hocam eger dediginiz gibi olursa benim icin super olur. Peki calisma vizesi, oturum vizesi nasıl alabilirim?
Vize için uğraşmayacaksınız. Siz meslekte kendinizi geliştirip dolgun bir CV yapacaksınız. Dolgun CV'den kastım, düzgün yerlerde staj yapmanız bile yeterli aslında. Yurt dışındaki restoranlara staj başvurusu da yapabilirsiniz.
Sonrasında okulunuz bittiğinde yurt dışında bir restoran ile anlaşacaksınız ve onlar size sponsor olacak. Gerisi tamamen yasal prosedür. Kendinize sponsor olacak şirketi bulduktan sonrası kolay.

Hocam belirtmeyi unutmusum lakin esitagirlik ogrencisiyim ve 2 yillik bir bolum secmek istiyorum. + bahsettiginiz bolumler benim icin cok ucuk. Ilginiz icin sağ olun.

Eşit ağırlık isen önerebileceğim tek bölüm sanırım YBS. Ama asıl önerim ilk cevabımda dediğim yol olur (daha zor ancak daha garanti.)

Hocam aslinda teorikde kolay geliyor lakin staj yapacağım yeri bulmakda zor. Mesela nerelerde staj imkanim olur? Benim girecegim YKS sinavindan sonra mufredat degistigi icin bu girecegim tek sinav olacak (mezuna kalma sansim yok) bunu iyi degerlendirmem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…