Yurt dışında çalışmak için ne yapılmalı?

Daha fazla  
Elektrik-elektronik alanında bilgim var okuduğum meslek lisesinden dolayı ve şimdi yine bu alanımla üniversitede okuyorum. Okulum bittikten sonra ise yurt dışında yaşama ve orada çalışma gibi bir hayalim var fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Okulum bittikten sonra yurt dışındaki işlere nasıl ve nereden başvuru yapabilirim, başvuru sırasında nelere dikkat etmeliyim? Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Üniversitedeyken gidin wat yapın veya Erasmus yapın. Bir yurt dışı geçmişiniz olmadan direkt gidip çalışmanız zor. Gidip geldikten sonra da yurt dışı iş imkanı sağlayan aracı kurumlar yoluyla veya oraya gidince orada edineceğiniz kontaklar ile iş bulabilirsiniz.

Buradan gitmek diye bir şey ancak çok iyi bir mesleki tecrüben varsa olur öyle 3-4 yıllık tecrübeden de bahsetmiyorum yani bir konuda uzman olman lazım ki firma seni aday olarak kabul etsin. Ya direkt gidip orada garsonluk marsonluk yaparak diploma denkliğini alana ve dilini öğrenene kadar sürüneceksin. Üstteki arkadaşın dediği de mantıklı bir yöntem ama kesinlikle ben dil öğrenirim, bölümünden iyi mezun olurum buradan başvurup iş bulup giderim diye düşünme. Öyle bir dünya yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı