Onlar da seni bekliyordu.
Neden beklemesin dostum?
Şu tavırları bir bıraksanız daha iyi şekilde yöneleceğiz her şeye.
Hocam merhaba yaşım 14 bugün anladım ki uzun adam kazanacak bende artık bu ülkede yaşamak istemiyorum, yurt dışına gitmek istiyorum alım gücü yüksek olan bir ülkeye mesela;
-> ABD.
-> Almanya.
-> Kanada.
-> Avustralya.
-> İsveç.
-> İsviçre.
İzninizle birkaç sorum olacak.
1) sizce bu ülkelerden gidebilme ihtimalim en yüksek olan ülke hangisi?
2) sizce oraya kaç yaşında gidebilirim?
Şimdi gidebilme fırsatım var mı?
3) bu ülkelerde eğitim almamı sağlayacak bir bursluluk sınavı var mı?
4) son olarak yazılım mühendisi olmak istiyorum. (Python diline başladım) sizce bu meslek için en müsait ülke hangisi?
5) bu ülkelerden birine gitmek ne kadar masraf yapar?
İngilizcem pek iyi değil ama öğrenirim neyim eksik ise o eksiğimi kapatmak için her şeyimi veririm bakın şu ana kadar düzgün 2 saat çalışmıyorum ama bu iş için günde 10 saat çalışırım yemin ederim yeter ki gideyim bu ülkeden.
Not: Dur kardeşim gitme, sen geliştireceksin falan demeyin bu koyunlar daha kendilerini düşünmüyorlar ben neden onları düşüneyim?
Okuduğunuz için sağ olun.
14 yaşındasın taptaze bir hayatın var çok güzel, ben 22 yaşımdayım ve 2 sene önce bana yapamazsın edemezsin demelerine rağmen gidip aşçılık ve barmenlik işinde çok ileri seviyeye ilerledim. Ve şu an İngiltere çalışma iznim ve sınırsız oturum iznim var.
Bilmiyorum maddi durumunu o yüzden eğer İstanbul daysan benim gibi turistlere ücretsiz rehberlik yapabilirsin ve o şekilde ben çok geliştirmiştim kendimi.
18 yaşından önce tek başına bir yere gidemezsin.
Şu an benim bildiğim kadarıyla genç nüfusu en çok kabul eden İrlanda ve İngiltere diğerleri hakkında pek bilgim yok.
Burada senin ırkına dinine bakmazlar eğitimin ve yaptığın iş önemlidir.
Yiyecek& içecek ve sağlık burada çok saygı duyuluyor, eğer senin içinde bu işlere merak istek falan varsa, bu işler sana para ve refah kazandırır.
Aslında burada her işe saygı duyuyorlar ama benim gözlemim el emeğine daha çok saygı duyuyorlar.
Ben seçim için İstanbul'a döndüm ama burada yaşanmaz. Yaşarım diyen de kendine ve geleceğine kötülük eder.
Merak edersen diye de yaşadığım yerin linkini bıraktım.
Sevenoaks, Birleşik Krallık
İyi günler.