Yurt dışında okul kazanmak ve gitmek zor mu?

10ur74

Decapat
Daha fazla  
İlk olarak mezunum İngilizcemi ve derslerimi 1 senede ilerletip yurt dışına gitmek istiyorum, ama maddi durumlar belli sıfırdan hayata atılmak gibi olacak + vize sıkıntım da var. okulu kazanıp da vizeden kalırsam fena çökerim, bunları tecrübe etmiş ve öneride bulunabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam rusya zor değil sınavla da almıyor orada kendinizi gösteriyorsunuz dışarıdan göründüğü gibi bir yer de değil oradan mezun olduğunuzda emin olun Türk pasaportu değil diplomanız önemli oluyor veya rus pasaportuna hak kazanırsanız yani vatandaş olursanız Türk pasaportundan Avrupa ve Amerika'da daha çok değer görüyorsunuz ingilizce ve rusça sorun değil ingilizce mevzusunu orada öğrenebiliyorsunuz rusça ise temel gitmeden 1 ay öncesinde az buz şeyler çalışabilirsiniz. Başka sorunuz olursa da detaylı yardımcı olurum.

İşin maddi kısmı nasıl hocam? Arkadaşla benzer bir durumdayım bende, vize konusunda sıkıntım yok sadece.

İşin maddi kısmı nasıl hocam? Arkadaşla benzer bir durumdayım bende, vize konusunda sıkıntım yok sadece.
Maddi kısım şu şekilde danışmanlık olmadan gitmeniz imkansız çünkü orada ki okul belgelerinizi kayıt işlemlerinizi bizzat onlar Rusya'da yapıyorlar bunun yanı sıra orada Türk Lirası rubleye göre değerli ve rahat yaşarsınız tek kişiyseniz. En önemlisi okul ücretleri eğer herhangi bir spor veya satranç dallarında başarınız varsa size kesinlikle ve kolaylıkla %100 burs veriyorlar, hazırlık hususunda mesela KFU Kazan Federal Üniversitesi hazırlık 6.800 dolar İngilizce Tıp, Rusça tıp için 6.300 dolar ücret talep ediyor ancak İngilizcenize güveniyorsanız daha doğrusu öğrenebilirseniz gitmeden hazırlık olmadan okuyabilirsiniz ama başka bölüm/üniversite düşünüyorsanız ücret hazırlık olup olmaması konusunda değişkenlik gösterir.

Konuya tam hakim olmadığım için bir şey sormak istiyorum Rusya Ukrayna arasındaki savaş eğitimi bir şekilde etkiler mi acaba?

Konuya tam hakim olmadığım için bir şey sormak istiyorum Rusya Ukrayna arasındaki savaş eğitimi bir şekilde etkiler mi acaba?

Hayır kesinlikle etkilemiyor.

Yurt dışı eğitimi ile ilgili arkadaş soru sordu ben Rusya hakkında cevap verdim de sizin de bu husus ile ilgili aklınıza bir soru takılırsa yardımcı olurum hemen.

Hocam güncelleyeyim hazırlıksız olmuyormuş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…