Yurt dışında tanınmayan kişiye IBAN atmak sorun olur mu?

Arkadaşlar biraz daha detaylı yazsanız da aydınlansak. Konuyu açan aşağıdaki bahsettiği bilgileri verseydi ne olurdu? Bu bilgilerle karşı taraf ne yapabilirdi?

Alıcı adı.
IBAN.
Banka ismi.
Telefon no.
Email adresi.

Yurtdışında ikamet ediyorsan bu bilgilerle yurtdışında kullanılan PayID para gönderme birimi kullanıp kullanmadığını sorguluyorlar. Eğer kullanıyorsan parayı Pay ID ile göndereceğim güvenlikli olsun istiyorum deyip bir de sana PAYID hesabın çalışmıyor şuraya şu kadar para göndermen lazım diyerek elinden bir miktar parayı cukkalıyorlar.

Yok Türkiye gibi yerlerde isen Kargonun parasını ödeyip sana da maddi olarak bir şey yollamadan bilgisayarı cukkalıyorlar. Sen de soğuk su içiyorsun.

Teşekkürler hocam anladım. Ben de Sahibinden'de bazı şeyler satmak istiyorum bir şey daha soracağım. Yine bu yukarıda bahsedilen kişisel bilgilere dayanarak, mesela o IBAN'ın bulunduğu banka hesabında atıyorum 20bin TL para var. Bu bilgiler karşıdayken herhangi bir şey yapıp bu paraya da çökme ihtimalleri var mı? Mesela bir linke tıklatır diyelim çünkü yukarıdaki bilgilerde mail de var?

Ben bu işlerden fazla anlamam ama 2. el alışverişde mail'in istenmesi zaten baştan saçma değil mi?

Banka hesabındaki parayı mail ve iban ile çıkarmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Bankaların buna karşı kendilerine ait SecureNetleri var. Dışarıdan gelen işlemler için bankanın kendi içerisinde sürekli güvenlik katmanları ile taramalar yapılıyor.

Yine de şahsi bilgilerini paylaşmış oluyorsun elin adamıyla Siber Güvenlik Kuralları açısından hoş görülen bir durum değil. Vermesen daha iyi. Güvenli sistem yoktur, bankandan değil başka yerden olursun. Hindistan'da sadece insanları Siber yollardan dolandırarak yaşamını sürdüren bir mahalle var. Sabaha kadar çakallık icat etmeye çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…