Yurt dışında üniversite okumak zor mu?

Estas

Picopat
Yurt dışında üniversite okuma hayalim var, zor bir hedef mi? Çok iyi bir üniversite olsun, Harvard olsun demiyorum. En azından iyi eğitim veren bir yer olsun diyorum. En iyi 100 üniversitenin içinde olsa yeter, en kötü ilk 200. bunun için şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Ailemin çok zengin olduğu söylenemez. Burs gibi bir şeyle halledebileceğimi düşünüyorum, ya da şimdiden biriktirmeye başlayabiliriz. 11.sınıftayım. Şimdiden yapay zeka ve kodlama öğrenip TÜBİTAK gibi bir yarışmaya katılmayı düşünüyorum. Ayrıca bir vakfa katılmak istiyorum. Sizce yeterli ve yapılabilir mi, ne düşünüyorsunuz?

Hocam bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ama geçen sene bizim okuldan bir kız.

İtalya da bir üniversite de hukuk okumak için oranın sınavlarına çalıştı ek olarak da YKS'ye çalıştı.

Eşit ağırlıkta 20-25 bine girdi ama diğer sınavı da iyi geçtiği için şu an İtalya'da hukuk okuyor.

Öyle çok sancılı bir süreci de olmadı gittiği üniversite de gerçekten kaliteli bir üniversite.

Hocam ben YKS ile giremeyeceğim muhtemelen. Dil seçtim ve kitap parasını verdim, artık alan değiştiremem. Dil istemiyordum ama sanırım bir karışıklık olup dil sınıfına düştüm. Sayısal istiyordum aslında ama ani bir kararla kitabı işaretleyince parasını vermek zorundayım. Yani YKS değil o ülkenin kendi sınavı falan varsa o şekilde düşünüyorum.

ek olarak da YKS'ye
YKS isteyen ülkelerin YKS isteme sebebi sadece üniversite okuma hakkınızın olduğunu görmek. Türk diploması tek başına üniversiteye giriş hakkı vermediği için yanında sınav sonucu isteyen Belçika, Almanya ve İtalya ülkeler mevcut. Bazılarında barajı geçmeniz yeterken diğerlerinde aynı bölüme yerleşmenizi istiyorlar. Fransa'da mesela YKS istenmiyor ama gideceğiniz üniversiteye göre talep olabiliyor.

He evet hocam o konu hakkında bilgim yok yani üniversite YKS istiyor mu istemiyor mu bilmiyorum ama kız şey için girdi

Hani belki diğer sınavı kötü geçerse diye Türkiye de en azından bir şansı olur diye iki sınava da girdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…