Hocam sizi çok iyi anlıyorum lakin ben bu uzun uzun yazacağım mesajımda realist olacağım.
Öncelikle sevmediğiniz bir bölümde okumak zaman kaybından başka bir şey değil. Kendinizi ait hissetmediğiniz bir yerde başarılı olamazsınız.
Üniversiteyi bırakıp babanızın yanında çalışıp başka ülkeye vize işlemleri demişsiniz fakat başka ülke sizi ne yapsın? Mesajım boyunca örnek olarak Almanya üzerinden konuşayım. Sizin Almanyaya vize ile gitmeniz imkansıza yakın. Gitseniz dahi maksimum turist vizesiyle gidebilirsiniz. Herhangi bir vasfınız yok veya üniversite mezunu değilsiniz, gerçekten mesleğim diyebileceğiniz bir mesleğiniz yok. Hiçbir ülke bu şekilde birini almaz. Anca iltica edebilirsiniz ki o da ayrı rezillik. İltica olayını düşünmüyorsunuz sanırım onun için ona değinmiyorum.
Kaldı ki bir şekilde vize aldınız ve gittiniz, orada ne yapacaksınız? Orada da vasıfsız olup saatlerce mesai yapacaksınız.
Buradaki asıl mesele kendinizi geliştirmek. Kendinizi geliştirip, tüm Dünyada ihtiyaç duyulan bir mesleğe sahip olduğunuz zaman istediğiniz ülkeye vizeyle de gidersiniz, rahat bir hayat da yaşarsınız.
Yani uzun lafın kısası; yurt dışına çıkmak çare değil, kendinizi geliştirmeniz lazım. Okuduğunuz bölümü sevmiyorsanız bölümü bırakabilirsiniz, belki sınava tekrar hazırlanıp seveceğiniz bir bölüme girersiniz veya direkt okumayıp ustalık gerektiren bir mesleğe girip usta olursunuz. Ne olursa olsun kendinizi geliştirin ve ihtiyaç duyulan biri haline gelin.