Yurt dışında YKS olmadan lisans yapmak mümkün mü?

Estas

Picopat
Yurt dışında lisansıma başlayıp bitirmek istiyorum. Lisede dil sınıfındayım. Aslında dil seçmedim ama uzun bir hikaye, sonuç olarak dilde kaldım. Ama hedefim sayısal bir alan. Bu yüzden YKS'ye girmeden direkt IELTS gibi sınavlarla ve gideceğim ülkenin sınavlarıyla orada bir sayısal lisans programına girmeyi hedefliyorum. Yani YKS değil, o ülkenin sınavına çalışacağım. Çünkü YKS sayısala çalışırsam kazanmam zor, sayısal sınıfında değilim. Bu mümkün mü? Yoksa YKS sayısala da çalışmalı mıyım?

Son düzenleme:

Gitmek istediğiniz ülke neresiyse oranın yabancı öğrenci kabul şartlarına bakmanız lazım.

Örneğin: Almanya için üniversite sınavına girip bir bölüm kazanmanız gerekiyor daha sonra ona göre başvuruyorsunuz. Kazandığınız bölümün denki ne ise Almanya da o bölüme yerleşiyorsunuz.

Sistem en son bu şekilde idi, tabii bunun dil sertifikalarını vs. de unutmamak gerekiyor.

Ülkelerin ve başvuracağın üniversitelerin kabul şartlarından bağımsız şunu söylemek istiyorum: Sayısal temelin yoksa ha buradaki sınava çalışmışsın ha oradakine ne fark eder? Aslında sınava değil konulara çalışmış olacaksın. Evet, müfradatlarda farklılıklar var ve soru tipleri farklı ama temeli olmayan biri için zaten temelden çalışman gerekecek. Yabancı sınavlarda genelde mantıksal sorular olur, konuya hakim değilsen yapamazsın. Hakimsen de mantık kullanarak hızlı çözebilirsin yoksa uğraştırır. O şekilde eleme yapıyorlar. Bizim sistemden farklı yani ama netice olarak konuları bilmen lazım.

Sayısal temelim var. Çalışsam yaparım. Ama gideceğim ülkenin tam konularına çalışmak istiyorum, fazla ya da eksik değil.

Sayısal temelim var. Çalışsam yaparım. Ama gideceğim ülkenin tam konularına çalışmak istiyorum, fazla ya da eksik değil.
O halde söylediğin mantıklı. Temelin olması güzel, her türlü halledersin bence. Direkt hedefine koyduğun üniversitenin kabul ve başvuru şartlarını iyi araştır bence. Tam her şeyi planlamışken saçma bir şeyden patlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…