Yurt dışındaki bir ülkeye nasıl gidilip vize alınabilir?

scnt25

Hectopat
Bunu daha önce Google'dan bakmıştım ama çok karışık anlatılmış. Sorum belli. Yurt dışına nasıl çıkılır? Hangi yollara başvurmak gerekir? Hangi dili bilmek yeterli olur? Gittiğimiz ülkede kalıcı mı yoksa geçici bir vatandaş mı oluyoruz? Belirli bir süresi var mı?

Ben İngiltere'ye veya Avusturya'ya gitmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle pasaport çıkartıyorsun, en az 10 senelik alman faydana olur. Sonra gitmek istediğin ülkenin Konsolusluğu'na gidip vize başvurusunda bulunuyorsun, her ülkenin belli şartları var bunları tek tek senin araştırman lazım.

Örnek olarak mesela ben denizciyim, Amerika'da gemiye katılacağım, Amerikan Konsolusluğu'na gidip vize başvurusunda bulunuyorum ve bana bir randevu verip görüşmeye çağırıyorlar.
Orada ne için gidiyorsunuz, ne yapacaksanız, hangi işle meşgulsünüz tarzında sorular soruluyor ve onların değerlendirmesine göre vize başvurunuz onaylanıyor ya ret ediliyor.

Ben mesela, gemiye katılmak için vize aldığım için bana 6 aylık C1/D1 vizesi çıktı ve sadece havaalanından - limana kadar olan süreçte dışarı çıkmama izin veriliyor, ondan sonrası yasak, ayrıca çalıştığım şirketin teminat mektubu sunması gerekiyor.

Öğretmenlik, Çevirmenlik gibi işler için.
Vize alabileceğine pek ihtimal vermiyorum ancak yine de deneyebilirsin.
İlk pasaport çıkart 10 senelik, sonra başvuru konumlarından vize başvurunu yap.

Schengen ve Amerikan vizesi almak şuan için neredeyse imkansız maalesef.

Çok fazla kaçan insan olduğu için Avrupa ülkeleri artık vize vermiyor.

Geçiçi tabii ki. Kalıcı vatandaşlık çok zor iş.

Başvuru yapanlar için kötü bir durum ancak kaçaklar için de kötü bir şey diyemeyeceğim, haklılık payları var.
Devlet yordamı ile gri pasaport alıp kaçan folklor ekiplerinden sonra hak veriyorum ben insanlara, biz denizcilerde maalesef çok oluyor bu durum, o yüzden çoğu firma Hintli personele dönmüş durumda.

Kabaca söylersek oturum ve çalışma izniniz varsa bir süreliğine o ülkede durabilirsiniz, vatandaşı olmuyorsunuz.
Vatandaşlığını elde etmek ise zor iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…