Yurt dışındaki imkanlar nasıl?

Evet din ayrimi ya da baskisi yok. Ama durup dururken ben Musluman'im ya da Yahudi'yim derseniz yuzunuze garip garip bakarlar

Ben oglenleri yemekten sonra her sokaga ciktigimda mutlaka en az yuz kisiye selam veriridim. Yolda kisa sohbetler etmek, insanlara gulumsemek, selam vermek, onlari onurlandirmak (ne bileyim; bugun cok guzel gorunuyorsunuz, ayakkabiniz ne guzelmis, telefonununznu kilifina bayildim...gibi), onlarin hikayelerini dinlemek guzeldir. O yuzden sevilir ve her zaman insanlar tarafindan da hos karsilanirdim.

Ayni olayi burada da yapmaya calisiyorum ancak insanlar yuzume bon bon bakiyor. Cop atmaya cikiyorum, sokaktan gecen tanimadigim birine gunaydin ya da iyi gunler diyorum, "ne diyorsun be salak" diyorlar.

Kisaca, ne ekersen, onu bicersin.

Noel'de okullar kapali olur tabii. Christmas (noel) ve thanksgiving day (sukran gunu) yilin en onemli tatilleridir. Christmas donemi 25 araliga geldigindan, yilbasi tatili ile birlesir ve 2 hafta kapali olur. Yilin en guzel zamanidir holiday season.

Amerika'da yaşıyorum, mühendislerin çalışma şartları ağır değil fakat rekabet çok fazla, o yüzden sürekli kendinizi geliştirip kaliteli hizmet verirseniz karşılığını misliyle verirler, ekonomi çok rahat, Türkiye'de ulaşılması çok uzak pahalı markalara(araba, kıyafet, teknoloji) çok rahat erişebiliyorum bu beni mutlu ediyor, Amerika'nın en sevmediğim kısmı halk, cidden halkı çok cahil, sağ kesim tamamen ırkçı, insanlar çok ön yargılı falan, gidebilirsem İsviçreye taşınmayı düşünüyorum, fakat Amerika elbette ki halk yönünden bizim ülkeden çok daha gelişmiş.

Hocam halk öyleymiş gerçekten. Irak nerede diye soruyorlar bir sokak röportajında Afrika cevabı verenler falan varmış. Adamlar hayata 1-0 önde başlıyor. Irkçılık zaten şu aralar dizboyu dışarıdan görüldüğü üzere.

Aramızda yurt dışında yaşayan, okuyan, çalışan var mıdır? Varsa oralardaki yaşam şartlarını, imkanları ve eğitim görüyorsa eğitim şartlarını yazarsa memnun olurum.
Türkiye doğumluyum, ben 2 yaşımdayken Amerika'ya taşınmışız fakat aradan geçen 5 yıl sonrasında yani 7 yaşımdayken gerek ailevi gerekse çalışma imkanları daha cazip olduğu için (oradayken sadece babam çalışıyordu buraya gelince annemde çalışabiliyordu öğretmendi) ve o zamanlar ülke bu kadar saçma bir hal almadığı için "ölürüm Türkiyem" edasıyla buraya geri gelmişiz.

Valla özlüyor musun derseniz deli gibi özlüyorum. Sadece ziyaret etmek için ailecek 2018 yılında gittik bir kaç aylığına o kadar. Şimdi ise geri dönmek istiyorum, hatta aileme kızıyorum bazen neden geldiniz ki diye. Bazı yazılarımda bahsediyorum okuyan var mıdır bilmiyorum, para biriktiriyorum oraya gidince aklımda olan bir kaç proje var ve açıkcası buradaki hayatım şuan babam sayesinde ortalama üstü, oraya gidip asgari ücrete çalışasım gelmiyor. Ondan burada babamın yanında para biriktirip gitmek istiyorum. Her şeyi göze aldım, babamlarda eskisi kadar muhalefet değiller o yüzden fırsat bu fırsat.

En çokta güneşini özlüyorum CA'nın, ben kışın doğmuşum fakat buna rağmen yaz aşığıyım. 7/24 Güneş olsun hiç yağmur yağmasın istiyor gönlüm neden bilmiyorum... Amacım genel olarak kapağı oraya atıp orada hayat kurmak, malum ülkenin hali ve 22 oldum ileride çoluk çocuğa karışınca çocuklarımın USA vatandaşı olmasını, orada büyümesini istiyorum.

Ayrıcalıkları nelerdi derseniz, valla dostlar o zamanlar babamın işleri bu kadar büyümemişti, fakat ona rağmen şuan ki işlerini bir raya oturtmuş halinden daha iyiydi durumumuz orada. İş imkanı olarak sorarsanız zaten alanınızda iyiyseniz orada iş bulamamanız imkansıza yakın (fakat işsiz de kalabilirsiniz yani hayatın ne getireceği belli olmaz). Yaşadığım yerdeki tek sıkıntı şuan yoktur %100, o zaman olmasıda benim şansımdı sanırım fakat çocuğun teki Türk olduğum için dalga geçmişti benimle bir kavga da, yallah ülkene burası senlik bir yer değil tarzı konuşmuştu. Çocuk siyah tenliydi bende bir güzel dalga geçerdim istesem fakat küçük olduğumdan mı bilmiyorum içimde hep şey hissi vardı çok iyi hatırlıyorum "burası başkalarının ülkesi, her an seni ülkene yollayabilirler o yüzden adam akıllı dur" sınır dışı olmaktan korkuyormuşum resmen . Çocuğa ne oldu derseniz, hiçbir şey. Okula söyledi ailem gerisi yok...

Neyse çok yazdım sorunuz varsa cevaplarım seve seve .

Halk aşırı cahil hocam, içinde bilgili ve zeki insanlar da var fakat geneli cahil, adamlar kendini geliştirmeye ihtiyaç duymuyor sanırım.

Hocam lise bittikten sonra hedefim Amerika veya Almanya halk cahil diyorsunuz, o zaman seçimimi Almanya için mi kullanmalıyım?

Hocam sizin şanssızlık bende de var. Benim de babam ve annem ben doğmadan Türkiye'ye gelmişler Almanyadan.
Hocam lise bittikten sonra hedefim Amerika veya Almanya halk cahil diyorsunuz, o zaman seçimimi Almanya için mi kullanmalıyım?
Hocam ben Almanya'yı tercih ediyorum, lise de gideceğim. Fakat tercih size bağlı, zevklerinize vb. şeylere.

Hocam sizin şanssızlık bende de var. Benim de babam ve annem ben doğmadan Türkiye'ye gelmişler Almanyadan.

Hocam ben Almanya'yı tercih ediyorum, lise de gideceğim. Fakat tercih size bağlı, zevklerinize vb. şeylere.

Hocam halkın cahilde olmaması gerekiyor bana göre, benimde seçimim Almanya olacak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…