Yurt dışındaki kız ile evlenmek

Merhaba, Polonya'da yaşayan bir kız arkadaşım var ve bir sene önce Antalya'ya tatil için geldiklerinde tanışmıştık, bu bir senede ilişki ilerledi ve kız 18 olduğunda evlenmek istediğinden bahsetti. Ben şu an 18 yaşındayım kız ise 17. sormak istediğim şey kız 18 olmadan onun yanına ziyarete gidip etrafı görmem ve yüz yüze konuşmak için pasaport vize verirler mi veya kolay mı bu işler? Onun dışında pek umut beslemiyorum ama eğer olursa evliliği orada mı yapmak daha mantıklı yoksa Türkiye'de mi?
Dostum kız arkadaşın ile evliliğe karar verirsen, buraya gelirken yanında mutlaka BEKARLIK BELGESİ ve DOĞUM BELGESİ getirmesi gerekiyor. Bunlarıda Polonya Türk Elçiliğinde onaylatacak. Sonra buraya gelecek yoksa nikah kıyılmıyor. Bende evlenme arefesindeyim.

Evlenen bireyler çocuk yapmak zorunda değil sadece o yönden yaklaşmanın biraz saçma. Evliliğin birçok faydalı yönü var mesela adam Polonya'lı kız bulmuş on numara ülke refah seviyesinde gayet iyi giderler evlenirler çocuk vatandaşlıkda alır ikisi de çalışır cepleri falan dolar yani birçok güzel yanı var kendilerini hazır hissetikleri zamanda çocuk yaparlar.

Her evlenen çocuk sahibi olacak diye bir kural yok hocam.

Evleneceksen çocuk yapma amacıyla evlenirsin onun dışında yapacaklarını evli olmadan da yapabilme imkanına sahipsin. Birlikte yaşamak dolaşmak için devlet kuruluşuna gidip ilişkiniz olduğunu kanıtlamaya ihtiyacınız yok ama sağlıklı aklıbaşında bir çocuk büyütmek için o kanıtı devlete göstermeye ihtiyacınız var ki devlet o çocuğun ana babasını bilsin ona göre kanunlar işlesin.

Evleneceksen çocuk yapma amacıyla evlenirsin onun dışında yapacaklarını evli olmadan da yapabilme imkanına sahipsin. Birlikte yaşamak dolaşmak için devlet kuruluşuna gidip ilişkiniz olduğunu kanıtlamaya ihtiyacınız yok ama sağlıklı aklıbaşında bir çocuk büyütmek için o kanıtı devlete göstermeye ihtiyacınız var ki devlet o çocuğun ana babasını bilsin ona göre kanunlar işlesin.
Herkesin evliliğe bakış açısı çok farklı saygı duyuyorum düşüncenize.

Hocalarım benim amacım orada kızla beraber 18 olduğumda hem evlenip hem orada üniversiteye gidip Avrupa vatandaşlığı edinmek, vatandaşlıktan sonra kızla ayrılsam da benim için çok önemli değil.

Siz kararınızı çoktan vermişsiniz ama sizce de 18-19 yaş evlilik için biraz erken değil mi?
Bahsettiğim gibi hocam evliliğin amacı benim için Avrupa vatandaşlığı elde etmek, orada en az 3 sene evli kalmak gerektiği gibi şeyler hakkında bilgim var ama sonrasında kendi yolumu çizebileceğime inanıyorum.

Davet olursa vizeyi kolay alırsın. Bir de evlenebilirsen oranın vatandaşı olma ihtimalin de var. Bunu değerlendir derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı