Yurt dışından 1500 euro üstü sipariş verilirse ne olur?

bilicovskidani

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışından 1500 euro üstünde bir sipariş vermek istiyorum ürünün değeri 3900 dolar. 2 yıl önce gelmiş olan kanundan dolayı gümrük işlemleri oldukça zorlaşmış gözüküyor. Deneyimi olan var mı? 2 yıl içinde 1500 euro üstü bir sipariş verince başınıza neler geldi? Ne kadar masraf çıkıyor? Yardımcı olur musunuz?

Yurt dışından 1500 euro üstünde bir sipariş vermek istiyorum ürünün değeri 3900 dolar. 2 yıl önce gelmiş olan kanundan dolayı gümrük işlemleri oldukça zorlaşmış gözüküyor. Deneyimi olan var mı? 2 yıl içinde 1500 euro üstü bir sipariş verince başınıza neler geldi? Ne kadar masraf çıkıyor? Yardımcı olur musunuz?

1500 Euro üstü işlem olduğunda hangi gümrükte takılı kalıyorsa oraya müracat edip mahiyet belirtmek gerekiyor. Mahiyet sonrası gerekli vergiler belirleniyor. Kurumsal işletme için gümrük müşaviri ile işlemler gerekebiliyor. 1500 Euro üstü son verdiğimiz siparişte uzaktan işleme ya da noterden verilen vekalete izin vermediler. Gidip kendim işlem yapmak zorunda kaldım. Başka bir durum yaşayan var mıdır bilemem.

Peki klasik vergiler dışında ek masraflar çıkıyor mu?

1500 Euro üstü işlem olduğunda hangi gümrükte takılı kalıyorsa oraya müracat edip mahiyet belirtmek gerekiyor. Mahiyet sonrası gerekli vergiler belirleniyor. Kurumsal işletme için gümrük müşaviri ile işlemler gerekebiliyor. 1500 Euro üstü son verdiğimiz siparişte uzaktan işleme ya da noterden verilen vekalete izin vermediler. Gidip kendim işlem yapmak zorunda kaldım. Başka bir durum yaşayan var mıdır bilemem.
.

Peki klasik vergiler dışında ek masraflar çıkıyor mu?

Evet. Bende 4000 TL depoda bekleme ücreti çıkmıştı. Gelecek ürün için hesaplamayı ekte attığım linkten yapabilirsiniz. Firmaya göre depoda bekleme ücretide değişiklik gösterebiliyor. Normalde bu işlemleri bir müşavirle halletmek gerekirken bana illa kendiniz işlem yapacaksınız demişlerdi. Müşavir ile çözebilirseniz daha kolay olacağını düşünüyorum. 1500 Euro üstü olan gümrük işlemleri bayağı sıkıntı çıkartabiliyor. Direkt olarak ticari sınıfa alınıp onun üzerinden işlem yapmanız gerekebiliyor. Eğer ki işlem yaptırtamazsanız ürün size teslim edilemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı