Yurt dışından alınan 175 dolarlık ürün gümrükte vergiye takılır mı?

mainkaiser

Hectopat
Daha fazla  
Türkiye'ye hizmeti olmayan bir yerden ceket aldım. $175 kendi fiyatı, $75 dolar da shipping ve bankaya olmak üzere toplam $250 dolar çıktı cebimden. Gümrüğe takılır mı? Takılırsa ne olur? Bana ulaşıp vergi isterler mi? Takılmazsa iyi olur ama takılırsa bana ulaşıp %60 vergi yatırmamı isterlerse yine sıkıntı yok, gümrükte kaybolmasın yeter. Daha önce yurt dışından bu tarz bir alışveriş yapan biri varsa; ne yaşadığını yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'ye hizmeti olmayan bir yerden ceket aldım. $175 kendi fiyatı, $75 dolar da shipping ve bankaya olmak üzere toplam $250 dolar çıktı cebimden. Gümrüğe takılır mı? Takılırsa ne olur? Bana ulaşıp vergi isterler mi? Takılmazsa iyi olur ama takılırsa bana ulaşıp %60 vergi yatırmamı isterlerse yine sıkıntı yok, gümrükte kaybolmasın yeter. Daha önce yurt dışından bu tarz bir alışveriş yapan biri varsa; ne yaşadığını yazarsa sevinirim.
Daha önce bir alışveriş yapmadım bu şekilde fakat konunun uzmanı olmamakla beraber bildiğim şu:
Ürün gümrükte kalacak , siz de bir gümrük müşavirliği ile anlaşacaksınız ve gerekli ücretleri ödedikten sonra o müşavirlik vasıtasıyla ürününüzü teslim alacaksınız.

@Taqi belki daha hakimdir konuya

Gümrükte kalacak. Ürüne binbir türlü vergi çıkarılacak ve o vergileri öderseniz o ürün gümrükten geçecek fakat 3 tane ceket parası ödeme ihtimaliniz var.

Gümrüğe takılmama ihtimali var mı?

27 euro sınırı var. Almanız hata zaten en başta. Ciddi bir vergi çıkacak ödemezseniz ya orada duracak ya da geri gidecek onun iadesi vs. süreç uzayacak.

27 euro sınırı var. Almanız hata zaten en başta. Ciddi bir vergi çıkacak ödemezseniz ya orada duracak ya da geri gidecek onun iadesi vs. süreç uzayacak.
öderim sıkıntı yok çok istediğim birşey %100 gümrüğe takılcak mı diye sordum, altı üstü bir ceket. Gümrüğe takılmadan geçme ihtimali yok mu?

Öderim sıkıntı yok çok istediğim bir şey %100 gümrüğe takılacak mı diye sordum, altı üstü bir ceket. Gümrüğe takılmadan geçme ihtimali yok mu?

27 euro sınırı var. %100 takılacak. Eğer fatura miktarını düşük girmedilerse.

27 euro sınırı var. %100 takılacak. Eğer fatura miktarını düşük girmedilerse.
Chatgpt'ye sordum Ceketler ötvye dahil değilmiş. %20'den $30 gümrük vergisi ödersin dedi. Zaten kargoya $50 verdim. Bu ücerin içinde gümrük vergisinin dahil olma ihtimali var mı? Linkide bırakıyorum belki işine yarar, cevao için simdiden teşekkürler. IAM Swoosh Logo Bomber - Playboi Carti | Shop supporta baktım gümrük vergisi değilmiş sadece kargo ücretiymiş. Sadece %20 vergiden $30 dolar mı isterler yoksa saçma saçma vergiler çıkartıp dediğiniz gibi 2-3 ceket parası mı isterler.

Son düzenleme:
ChatGPT'ye sordum Ceketler ÖTV'ye dahil değilmiş. %20'den $30 gümrük vergisi ödersin dedi. Zaten kargoya $50 verdim. Bu ücerin içinde gümrük vergisinin dahil olma ihtimali var mı? Linkide bırakıyorum belki işine yarar, cevao için simdiden teşekkürler. IAM Swoosh Logo Bomber - Playboi Carti | Shop supporta baktım gümrük vergisi değilmiş sadece kargo ücretiymiş. Sadece %20 vergiden $30 dolar mı isterler yoksa saçma saçma vergiler çıkartıp dediğiniz gibi 2-3 ceket parası mı isterler.

ChatGPT'nin yüzde yüz doğru olduğunu mu sanıyorsunuz? Devlet buna sınırlama getirdi. 30'du 27'ye indi. Kargo ücretli ücretsiz, 3 euro sayılacak kanunu geldi tekrardan. 27 euro sınırın var. Bunu geçtin diyelim, ya ürün sana hiç gelmeyecek. Ya da çok çok ciddi bir vergi çıkacak ve bunu ödemek zorunda kalacaksınız. Ceket deyip geçmeyin neler neler kalıyor o gümrükte. Ablam THY'de çalışıyor hem kargo hem teknik kısmına bakıyor kendisi, sınır oldugu zaman havalimanında o ürünleri geçirmiyorlar orada ya açık arttırma ile alıcı ürünü istemiyorum derse ya satılıyor yada ciddi bir vergi çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı