Yurt Dışından Alınan AMD Ryzen 2600 Garantisi

CoffeeII

Decapat
Herkese merhaba arkadaşlar. Başlıkta da görüldüğü üzere yurt dışından satın alınmış bir AMD Ryzen 2600 işlemcinin ülkemizdeki garanti durumu nedir bunu merak ediyorum. Bazı parçaları 2. el olan bir bilgisayar toplamaktayım. 2. el olan parçalardan birisi de sistemin işlemcisi. Kullanılmamış fakat yurt dışından alınmış bir işlemci buldum ve garanti durumuna göre satın almayı planlıyorum, satıcısı beklemede benim için. Garanti dahilinde oluyor mu, olmuyor mu şu an kafamdaki en büyük soru işareti. İlginize teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer global anlamda geçerli bir garantisi yoksa (ki olacağını zannetmiyorum) yoktur.Ben eğer %100 güvenmiyorsanız almanızı tavsiye etmem malum işlemci önemli bir bileşen işinizi garantiye alın

İşlemcilerde garantilik pek bir durum yok bence. Tabii, pinlerine zarar vermediğiniz sürece. Eğer işlemci sıfırsa, alınabilir. Hani, telefon değil bu, Çin malını yapsınlar? Alabilirsiniz bence. Çünkü, bilgisayar parçalarının, özellikle işlemci gibi zor üretilen parçaların çakması pek bulunmuyor zaten. Hani, işlemci bozuldu da diyemeyiz, zor bozulan bir parça. Kendini kurtarmak için bütün sistemi bile bozabilir.

Orası öyle ama yurt dışından gelene kadar 1 pini bile yamulsa sıkıntı çok hassas bir parça burada satıcının ne kadar özenli olduğu önemli bence

Ürün kullanılmamış, sadece gümrükte kutusunu açmışlar. Satıcı kişiyle yeni tanışmış olmama rağmen telefon ve yerini biliyorum zaten bir yere kadar bile bu da güvencedir aslında. Garanti konusunda kesin bir bilgi edinebilecek olsam kesin kararımı vereceğim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…