Yurt dışından alınan kitapta kuryeye ek ücret ödenir mi?

salih213

Hectopat
Merhabalar. Yurt dışından kitap satın almak istiyorum. Kitap satın alırsam kargocuya ek bir ücret ödeyecek miyim?

Yurt dışından aldığın ürün, PTT Kargo ile dağıtıma çıkarsa ve gümrük vergisi çıkarsa, belirli bir ücrete kadar dağıtıma çıkan kişi tahsilatı yapıyor. Bazen UPS, DHL gibi firmalara gidiyor paketler onlar gümrüğe takılması durumunda vermiş olduğun telefon bilgisinden senin ile irtibata geçip belirli bir hesaba ücreti göndermeni isteyebiliyor. En sağlamı amazon.com amazon.de amazon.co gibi Amazon'un yurt dışı sitlerinden almak. O zaman tüm ücretleri satın alırken tahsil ediyor ve kapına kadar teslim ediyor. Bazen gümrük vergisini senden fazla tahsil ettiğinde, senin ödeme yaptığın karta fazla ücreti iade ediyor.(başıma gelmişti)

Kitapta vergi olmadığı yazıyor. Ben kitap almayı düşünüyorum.
Ben genel bir değerlendire yaptım da, dediğiniz gibi ise dağıtacak kişi sizden ücret talep etmeyecektir. Satın aldığınız yerde kargo ücreti ödüyor olmanız lazım.

Satın alacağım site ebay.com ve abebooks.com alacağım kitap ücretsiz gönderi yazıyor.

Kitapta vergi olmadığı yazıyor. Ben kitap almayı düşünüyorum.
"Kitapta vergi yok." diye bir şey yok. Her üründe olduğu gibi KDV vergisi vardı, kaldırıldı. Vergiden muaflık yok yani. Eğer böyle cilt cilt aldığınız bir kitap gümrüğe takılırsa, vergisini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Bir kere kutuyu gümrük görevlisi açarsa zaten, damga vergisi falan ödüyorsunuz. Pek şahsen gümrüğe takılıp vergi ödeyeceğinizi zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…