Yurt dışından alınan klavye gümrükten geçmezse ne olur?

Yeni yönetmeliğe göre 150 Euro'nun altındaysa takılmaz. Üstündeyse de yüksek ihtimalle takılmaz ama nadiren sorun çıkabilir.

Amazon'da çıkan fiyatla gelir. Vergi daha az alınırsa farkını Amazon size iade eder. Alkol, tütün, kozmetik, gıda ürünlerinin yurtdışından bireysel olarak kargoyla getirilmesi yasak. Klavyenin geçmeyeceğini sanmam. Geçmezse gümrükte geldiği yere iade edilir, satın aldığınız yer de ürün eline ulaşınca size paranızı iade eder. Satıcılar geri gönderilen kargolarda genelde kargo ücretini iade etmezler.

yani bu klavyeyi alsam elime ulaşır ekstra ücretlendirme olmadan sıkıntı çıkmadan

Hocam yasak olduğunu söylediğiniz şeyler yasak değil. Yakın zamanda yurtdışından gıda alışverişi yapan biri tanıyorum. Eğer ülkeye getirdiğiniz ürün kişisel kullanım içinse fiyatı ve boyutu çok abes değilse %90 gümrükten geçer. Ayrıca gümrükte takılan malınız direkt geri gider ve para iadeniz olur diye bir gaye de yok. Gümrükte malın bi süre kalır, %20'sini ödersin çekersin malını gümrükten. He çekmek istemezsen o alışverişi yaptığın platformun belirlediği kurala kalmış. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

yani bu klavyeyi alsam elime ulaşır ekstra ücretlendirme olmadan sıkıntı çıkmadan
%99 ekstra bir ücret ödemeden eline ulaşır, bir felaket oldu da malın takıldı 150 lira verir çekersin hocam

Evet ulaşır.

Yanlış bilgi vermiyorum. Saydıklarım yasak, araştırabilirsiniz. Bunları aldığınızda paket açılıp bakılırsa iade edilir. Gelen binlerce kargodan her paketi açıp bakma şansları yok memurların. Bazen geçebiliyor gümrükten. İadeyi yasak ürünler için söyledim. Yasak olmayan bir şeyse paketinizi getiren memura vergisini ödeyip alırsınız. Amazon gibi büyük siteler sizi uğraştırmamak için vergiyi hesaplayıp sizden peşin alıyor, vergi alınmazsa (ki artık 1 dolarlık şeyden bile alınıyor) veya daha az alınırsa bu kısmı size iade ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…