Yurt dışından alışveriş sırasında T.C. Kimlik numarası gerekir mi?

Spino

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben Japonya'dan alışveriş yapmak istiyorum ancak kargolama esnasında T.C. Kimlik numarası girmek için bir yer bulamadım. Girilmesi şart mı gümrükte sorun yaşamamak için? Ayrıca vergi numarası diye bir bölüm buldum. Acaba oraya mı girmek gerekiyor? Yardım cı olur musunuz?

Hangi siteden alışveriş yapıyorsunuz bilmiyorum ama evet T.C. No devletin takip edebilmesi için gerekiyor. Çünkü aylık 5 paket sınırı var. Şayet 5 paketten fazla yurtdışı siparişi verirseniz gümrüğe takılıyor. Bu takibi de T.C. No ile yapıyorlar.

Amazon Jp'den ve birkaç Japonya'dan Türkiye'ye gönderim yapan sayfalara baktım. Hiç birinde bulamadım tc kimlik için bir seçenek.

Amazon Jp'den ve birkaç Japonya'dan Türkiye'ye gönderim yapan sayfalara baktım. Hiç birinde bulamadım tc kimlik için bir seçenek.
Amazon Jp ile ilgili bilgim yok maalesef, site isimlerini verirseniz belki daha önce kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olabilirler. Ama mutlaka T.C. No'sunun girildiği bir alan vardır.

Amazon jp ile ilgili bilgim yok maalesef, site isimlerini verirseniz belki daha önce kullanmış olan arkadaşlar yardımcı olabilirler. Ama mutlaka T.C. No'sunun girildiği bir alan vardır.

Zen marketten alışveriş yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…