Yurt dışından beraberinde bilgisayar parçaları getirmek gümrükte sorun çıkartır mı?

Ali Eren Egin

Megapat
Daha fazla  
Selam, ablam bu yıl içerisinde Almanya'ya gidip gelecek ve ben de tax Free ile çok daha ucuza geldiği için oradan bilgisayar parçaları getirtmek istiyorum. Kasa ve PSU hariç tüm parçaları Almanya'dan almayı planlıyorum fakat bu işin gümrük tarafı hakkında bir bilgim yok. Parçaları kendi kişisel eşyası olarak gösterip gümrükten geçirebilir mi, önceden kutusunu açması mı gerekir? Kısacası gümrükte sıkıntı yaşamaması için ne yapması gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Bir de monitör konusunda kararsızım, 27 inç bir monitör ve uçakta sıkıntı çıkartır mı emin değilim o yüzden monitörü buradan mı alsam Almanya'dan mı getirtsem karar veremedim.

Merhaba! Gümrük konularıyla ilgili bazı bilgiler paylaşabilirim.

Bilgisayar parçalarınızı kendi kişisel eşyanız olarak gösterip gümrükten geçirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki noktalara dikkat etmenizde fayda var:

1. Kullanılmış gibi gösterme: Parçaların yeni olduğunu göstermek yerine kullanılmış gibi sunmak, gümrükte sorun yaşama ihtimalinizi azaltabilir. Kutularını açıp içeriği çıkarmanıza gerek olmayabilir, ancak bazen gümrük yetkilileri rastgele kontroller yapabilir.
  2. Kişisel kullanım amaçlı olduğunu belirtme: Bilgisayar parçalarınızın kişisel kullanımınız için olduğunu vurgulamak, satış veya ticari amaçlı ithalat gibi görünmesini engelleyebilir.
  3. İthalat limitlerini göz önünde bulundurma: Her ülkenin belirli bir değer üzerindeki ithalatlar için gümrük vergisi talep etme hakkı vardır. Almanya'nın gümrük vergisi limitlerini ve kurallarını kontrol etmeniz önemlidir. Bu şekilde, belirli bir miktarın altında kalan parçalar için gümrük vergisi ödemezsiniz.
Monitör konusunda ise 27 inç bir monitörün uçakta taşınabilirlik sorunlarına neden olabileceğini düşünebilirsiniz. Monitörler genellikle büyük ve kırılgan oldukları için taşımaları zor olabilir. Uçakla seyahat ederken, havayolu şirketinin izin verdiği maksimum bagaj boyutlarını ve ağırlıklarını kontrol etmeniz önemlidir. Monitörünüzün bu sınırlar içinde kalacağından emin olmalısınız.

Karar verme sürecinizde aşağıdaki faktörleri düşünebilirsiniz:

• Almanya'da monitörünüzü daha uygun bir fiyata bulabilirsiniz. Yerel mağazaları veya çevrimiçi satıcıları araştırarak fiyatları karşılaştırabilirsiniz.
  • Monitörü Türkiye'de alırsanız, garantisi ve satış sonrası desteği yerel distribütör tarafından sağlanabilir. Bu da potansiyel sorunlarda kolaylık sağlayabilir.
Sonuç olarak, gümrük süreçlerinde sıkıntı yaşamamak için yukarıda belirtilen noktalara dikkat etmeniz önemlidir. Ayrıca, monitör konusunda ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak karar vermeniz en iyisidir.

bunu sordum ama çoğu kişi cevap bulamayınca gpt'ye sordum adamdan gelen tavsiye bu

Bir de 430 Euro'ya kadar olanlar için geçerli diye biliyorum. 430 Euro üstüne yine vergilendirme vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…