Yurt dışından bilgisayar, konsol, kamera getirme nasıl işliyor?

Deep0fOcean

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selam, 2 ay kadar sonra Japonya'ya gezme amaçlı gideceğim ve oradan gelirken fiyatlar Türkiye'ye göre çok daha uygun olduğundan birçok teknolojik ürün almayı planlıyorum.
Mümkün olursa çoğunu alacağım kafamda kesinleştirdiklerim bunlar; RTX4090 ve R9 7900x3D'li Full bir sistem, PS5, Xbox Series X 2 TB, DJI mavic 3 Pro, orta-üst düzey aynasız kamera ve lens, gopro Hero 12 ve Max lens 2.0, Apple Watch, Samsung Tab S9 Ultra.

Gümrük İşlemleri
Ticaret bakanlığının sitesinde böyle bir yazı var ek-9 da kişisel sayılan şeylerin listesi yapılmış ama aynı zamanda bir yerdede 430 Euro'yu geçmemesi gerekir 1500 Euro'yu geçerse sorun olur gibisinden bir şey yazıyor bu ne için geçerli anlayamadım.

Bunlara göre dostlar gümrükte sorun yaşar mıyım vergi ödemek zorunda kalır mıyım daha kötüsü gümrüğe bırakmak zorunda kalır mıyım bu sorulara cevap arıyorum daha önce getiren varsa yardımınızı bekliyorum.

Normalde yolcu yanında gelebilecek ürünler var ancak bu kadar çok ürünü beraber getirirseniz sorun yaşayabilirsiniz. Yani ticaret amaçlı aldığınızı düşünebilirler.

Bu kadar şeyi gümrükten geçiremezsiniz gibi hocam.

Normalde yolcu yanında gelebilecek ürünler var ancak bu kadar çok ürünü beraber getirirseniz sorun yaşayabilirsiniz. Yani ticaret amaçlı aldığınızı düşünebilirler.
Yazılana göre 1 adet video 1 adet Fotoğraf kamerası 1 adet oyun konsolu 1 adet Laptop yada Kasa getirilebiliyor bunlar dışında daha birçok hak sunulmuş. Tableti Kabin bagajına atsam (film izleyecem zaten 16 saat uçuş var) Apple watch ı koluma taksam diye düşündüm Oyun konsollarından birinden vazgecebilirim

Bu kadar şeyi gümrükten geçiremezsiniz gibi hocam.
Bilgisayarı toplu Kasa olarak getirmek daha mantıklı geldi bana belki içini kontrol edip kişisel bilgisayarınızsa sorun yok diyip alırlarmı onu düşünüyordum.

Yani üzerinizde getirebileceklerinizi o şekilde getirin zaten yani saati kolunuza takın, tableti çantanıza açık vaziyette atın. (yani kutusunu falan valizinize koyarsınız.) Laptop alacaksanız mesela çantayla beraber kolunuza takın getirin vs..

Onun dışında tek başınıza değilseniz bir kısmınızı yanınızdaki kişinin bagaj hakkından getirin olmazsa. Burada amaç dikkat çekmemek yani yoksa evet yazılan haklarınız var ama 430 Euro olayı tek ürün için değil anladığım kadarıyla yani aldığınız ürünlerin tutarı baya yüksek oluyor dikkat çekerse vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yani bu devirde 430 Euro'ya telefonu bile zor alıyoruz bu kısıtlamayla normalde yanımızda Laptop bile taşıtmazlardı ilginç bir durum söz konusu

Vergi ödersem gene iyi her türlü TR'den ucuza geliyor

Ama tabii normale görede çok daha fazla para ödemiş oluyorum istediğim birşeyde değil yani

Bazılarında Tax Free'de alacağım o pasaporta işleniyor, acaba çok dikkat çekmemek için hepsinden tax Free almasammı diye de düşünüyorum

Ne yaptınız hocam getirebildiniz mi vergi aldılar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…