Yurt dışından Custom klavye toplamak hayal mi oldu?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Dostlar biliyorsunuzdur 30 euro sınırı getirildi, normalde GMK87 toplama hayalim vardı, sanırsam suya düştü. Kailh jade switch alabiliyorum (vergisiz 963, vergili 1500 TL, bu ne küfredeceğim şimdi) ancak GMK87 biraz tuzlu, ne yapabilirim? 1133TL'nin altında barebone klavye var mı ki? Bildiğiniz klavye varsa GMK87'ye benzer önerilere açığım.
Ayrıca 2.el barebone klavye öneriniz varsa onlara da bakabilirim. Bütçem tüm klavye için 3.000-3500 TL civarında.

Dostlar biliyorsunuzdur 30 euro sınırı getirildi, normalde GMK87 toplama hayalim vardı, sanırsam suya düştü. Kailh jade switch alabiliyorum (vergisiz 963, vergili 1500 TL, bu ne küfredeceğim şimdi) ancak GMK87 biraz tuzlu, ne yapabilirim? 1133TL'nin altında barebone klavye var mı ki? Bildiğiniz klavye varsa GMK87'ye benzer önerilere açığım.
Ayrıca 2.el barebone klavye öneriniz varsa onlara da bakabilirim. Bütçem tüm klavye için 3.000-3500 TL civarında.
Ucuz hotswap klavyeler alınıp ucuz switchler alarak veya pahalı switchleri birkaç seferde satın alıp toplayarak hala alınabilir.

Şu an custom klavye işinin çok zorlaştığı kesin. Özellikle switch, keycaps ve klavyenin kasa kısmı gibi ana parçaları Türkiye'de bulmak oldukça zor. Bunun dışında yağ, pad gibi gereçlerin büyük bir kısmı Türkiye’de bulunabiliyordu. Ancak yeni vergi düzenlemeleriyle bazı ürünleri yurt dışından getirtmek, iyi bir araştırmayla biraz daha az maliyetli olabilir; fakat getirme süresi eklenince Türkiye'den almak daha mantıklı görünüyor.

Özetle, custom klavye işi ya da hobisi artık oldukça zor. Ben de bu hobiyle ilgili Türkiye'de parça satışı yapan yerler olup olmadığını araştırmak için bir konu açmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı