Yurt dışından ekran kartı almak mantıklı mı?

Amazon'dan veya AliExpress'ten ekran kartı almak günümüzde mantıklı mı? Eskiden 750 Ti'lar RX570'ler falan çok uyguna geliyordu.
Hiçbir teknolojik alet alma derim. Bir kere garantisi yok. Sahte bile çıkabiir ve iade dahi edemeyebilirsin. İkinci el kart bile gelebilir eline.

Amazon'dan veya AliExpress'ten ekran kartı almak günümüzde mantıklı mı? Eskiden 750 Ti'lar RX570'ler falan çok uyguna geliyordu.
Amazon'dan ise yurtdışını bilmem de Türkiye'den sadece Amazon satıcılı ise al. Ama amazon AliExpress gibi değil iade konusunda çok sıkıntı çıkarmıyor.

Hocam 150 Euro limiti var. Şu an mesela 4070 Ti Super bir kartı Newegg'ten yaklaşık 5-6bin TL'ye daha ucuza getirirsin ama gümrükte o 5-6bin TL'nin bir kaç katını vergi olarak isterler :)
Garantisiz olması da cabası. Anca 150 Euro altı ekran kartları için belki mantıklı olabilir.

Eşe dosta getirtebilirsin ama garanti işi çok önemli.

Hiçbir teknolojik alet alma derim. Bir kere garantisi yok. Sahte bile çıkabiir ve iade dahi edemeyebilirsin. İkinci el kart bile gelebilir eline.
garantisi olmaması, 2.el olması sorun değil ki daha önce de almıştım. Günümüzde çeşitli düzenlemeler vs var ve sitelerde Türkiye gönderimini seçince ürün gelmiyor. Güncel olarak bilgisi olan arkadaşlara danışmak için açtım konuyu.
iade dahi edemeyebilirsin
Gayet de güzel para iadesi alınıyor. Hatta bazı ürünlerde ürünü bile göndermeden paranı geri alıyorsun.

Hocam 150 Euro limiti var. Şu an mesela 4070 Ti Super bir kartı Newegg'ten yaklaşık 5-6bin TL'ye daha ucuza getirirsin ama gümrükte o 5-6bin TL'nin bir kaç katını vergi olarak isterler :)
Garantisiz olması da cabası. Anca 150 Euro altı ekran kartları için belki mantıklı olabilir.

Eşe dosta getirtebilirsin ama garanti işi çok önemli.
Garantisi umrumda değil RX6600 gibi bir kartı bol yorumlu iyi bir satıcıdan 3000-3500TL civarlarına denk getirebilir miyiz?

Son düzenleme:
garantisi olmaması, 2.el olması sorun değil ki daha önce de almıştım. Günümüzde çeşitli düzenlemeler vs var ve sitelerde Türkiye gönderimini seçince ürün gelmiyor. Güncel olarak bilgisi olan arkadaşlara danışmak için açtım konuyu.

Gayet de güzel para iadesi alınıyor. Hatta bazı ürünlerde ürünü bile göndermeden paranı geri alıyorsun.

Garantisi umrumda değil RX6600 gibi bir kartı bol yorumlu iyi bir satıcıdan 3000TL civarlarına denk getirebilir miyiz?
Hocam yurtdışı satış fiyatı 170-200 USD olan kartı nasıl 3000 TL'ye alacaksın :)

Hocam geçen günlerde Gürcistan'a seyahat etmiştim, orada ekran kartı piyasası hala uygun diyorlar telefon kadar pahalıya mal olmaz yüksek ihtimal, mağazaları gezmedim ama bir tık daha uygun olabilir en azından şu ekonomik şartlarda yani yalnız gümrük vergisiyle beraber Türkiye'yle aynı fiyata denk gelebilir belki ama pek sanmam ya 2.el dediğiniz için lakin Gürcistan yine biraz uygun diyebilirim bence diğer ülkelere göre sanırım bu gümrük vergisinde 25.000TL'ye kadar sınırı varmış sanırım bu fiyat altındaki ürünlerde ödemezsiniz büyük ihtimal vergiyi zaten 2.else bu kadara denk bile gelmez yüksek ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı