Hocam hiç belli olmuyor.
Ekran kartını TR'den alın yeteri kadar bütçeniz var. 2 yıllık garanti ve kendi adınıza da faturanız olmuş olur. Satacak olduğunuzda size lazım olacak şeyler bunlar.
Uzun süre kullanmayı düşünüyorum satmak gibi bir fikrim yok ve böyle bir imkanım varken TR’den almak bazı parçalardan tasarrufa gitmeme neden olur diye düşünüyorum. RTX2080SUPER 5500₺'ye geleceğini düşündüğünüzde TR fiyatı 9000 ₺ civarında seyrediyor uzun süre kullanacağımı düşünerek aradaki 3500₺ fiyat farkını diğer parçalara eşit olarak dağıtmayı düşünüyorum.
Değer ama sizin yerinizde olsam 3000 serisini beklerdim. RTX3000 serisi gelsin hele. Bu kadar bütçeniz varken 3000 serisinden bir ekran kartı almamak biraz saçma bence.
Yazımda da belirttiğim gibi RX 5950 XT ve RTX 3000 serisini almak bana da mantıklı geliyor fakat TR’den alamam yurtdışındaki tanıdığım kısa bir sürede gelecek RTX3000 serisine yetişemeyeceğimden dolayı RTX2080 Super bakıyorum.
Dediğim gibi. TR'den al. Boş ver yurtdışından aldırtmayı.
Bütçenizi 20K diye düşünecek olursak bu parçalar biraz komik kalıyor (monitör ve ekipmanlardan bahsetmiyorum). Kasa olarak iCUE 465X'i tercih edin. PSU en az 80+ ve Bronze sertifikalı olmalı. Bu sisteme 2x16 yakışabilirdi ama 2x8'de yeterli olabilir. MHz değerli uygun görünüyor. R7 3800X'de güzel oturmuş sisteme. SSD konusunda bir fikrim yok ama güzelcene araştır alacağın SSD'yi. Kronik sorunlu değilse al gitsin. Logitech kulaklığı alma sakın. SteelSeries Artics 5 2019 model kulaklık çok iyi. Casper monitör alınmaz bence. Telefonda olduğum için monitöre bakamıyorum şu an bu mesajımı yayımladıktan sonra bakacağım edit: Olarak yazarım. Aynı şekilde anakartı da edit: Olarak yazacağım.
Kasa tasarım ve fan desteği olarak hoşuma giden bir kasa olduğu için almayı düşünüyorum. iCUE 465X kasası gayet güzel bir kasa fakat alırım diye düşündüğüm bir kasa değil kendisi RAM'leri 890₺ gibi bir fiyata alıyorum daha sonradan aynısından bir adet daha almayı düşünüyorum. Şu anlık 32 GB fazla olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanda almak bana daha cazip geliyor. Şuanki bütcemden kısmadan daha sonradan upgrade ederek yeni şeyler de eklemeyi düşünüyorum.
SteelSeries Artics 5 veya Artics 3 arasında izlediğim ve araştırdığım kadarıyla fiyat farkını da göz önünde bulundurursak birbirine çok yakın kulaklıklar bu nedenle her ikisini de listemden çıkarmıştım eğer siz kullanıyorsanız bana daha detaylı bilgi verirseniz çok minnattar olurum. SSD konusuna gelecek olursak 3500-2300 okuma yazma hızlarına sahip ve bana yeteceğini düşünüyorum
PSU kısmında ise 750Watt 80+ sertifikaya sahip Cooler Master'ın PSU’nu koymayı düşünüyorum.
Bence hoş olur ama 3800X'e stok fan ne kadar yeterli olur bilmiyorum.
Stok fanı en yakın zamanda Cooler Master 360mm sıvı soğutmasıyla değişmeyi düşünüyorum.
Edit: Seçtiğiniz anakartta iyi ama isterseniz bu modeli de alabilirsiniz:
Asus ROG Strix B550-F Gaming 4600mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart.
Edit: Alternatif olarak bu monitöre bakmanızı öneririm.
Gigabyte 27" G27QC 165Hz 1ms 2xHDMI DP QHD HDR Ready Freesync Premium ve G-Sync Uyumlu Curved Gaming Monitör | ITOPYA
Daha önceden ASUS ROG STRIX X570-F anakartını düşünüyordum fakat B550 yeni çıktığı için özellikleri X570-F yakın olduğu ve daha uygun olduğu için tercih etmiştim.
Söylediğiniz monitörü daha önceden görmüştüm fakat inceleme fırsatım olmadı acaba panel yapısı hakkında bilginiz var mı?