Yurt dışından ekran kartı getirmek ve sistem önerisi

Bütçe
15.000-20.000

Kadirbayram

Femtopat
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum. Kafamda sorular olduğu için sizlerin de fikrini almak istiyorum.
Öncelikle kurmak istediğim sistemden size bahsetmek istiyorum. Sistemde belli parçaları yurtdışında tanıdıklarım ile getirtmeyi düşünüyorum herhangi bir sorun olur mu? Önerileriniz varsa sistem halkında yardımcı olursanız da minnettar olurum.

Ekran kartı konusunda biraz tereddütteyim.
Bana ekran kartı TR fiyatından uyguna gelecek bu nedenle sizlerin fikrini de almak istiyorum.

ASUS AMD RX 5700 XT ekran kartını ortalama olarak 620 cnd$ civarına alabilirim.
MSI NVIDIA RTX 2080 Super 1080 cnd$ civarına alabilirim.

2000₺ daha fazla verip RTX 2080 Super alırsam verdiğim paraya değer mi?
RX 5950 XT'yi beklemem ya da RTX3000 serisini beklemek daha mantıklı olacağını biliyorum fakat yurt dışındaki tanıdığım yakın bir tarihte gelmeyi planlıyor bu nedenle çok bekleme gibi bir lüksüm olmuyor.
Aklımda pahalı parçaları tanıdık ile Türkiye'ye getirme fikri var gümrükte bir sorun yaşar mıyım parçaları Türkiye'ye sokmakta eğer yaşanıyorsa sadece ekran kartını sokmayı deneyeceğim.

Düşündüğüm sistem hakkında bilgi vermem gerekirse;

Gamepower warCry 6 tane RGB fanlı olan model.
Cooler Master 750Watt 80+ PSU.
MSI B550 tamohawk.
Ryzen 7 3800X.
HyperX furry 8x2 16 GB 3600MHz.
Adata XPG SX8200PRO 512 GB.
MSI RTX 2080SUPER veya ASUS RX 5700 XT.
Logitech G 635.
Logitech G502.
Logitech G512.
Casper E27QHD-G27 veya.
MSI Optix MAG272QP.
(Tasarıma ve konfora ses kalitesine önem veren biriyim)

Casper'de 2800’den 2250'ye indirim söz konusu aralarında MSI ile Casper'in neredeyse 750₺ bir fark olacak.
Aklımda X570 ve MSI monitör almaktansa bu parayı diğer bileşenlere dağıtmak daha mantıklı gibi geliyor. Sonuçta B550 yeni bir kart ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum. Şimdiden fikirlerinizi merak ediyor ve teşekkür ediyorum.

Sıvı soğutmayı daha sonradan almayı düşünüyorum sıv soğutmaya harcayacağım parayı şimdilik güçlü donanımlar almak daha sonradan sıvı soğutmayı takıp devam etmek istiyorum sizce ne kadar mantıklı olur.

Yazılım oyun ve üniversite için kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde belli parçaları yurtdışında tanıdıklarım ile getirtmeyi düşünüyorum herhangi bir sorun olur mu?

Hocam hiç belli olmuyor.

Ekran kartı konusunda biraz tereddütteyim.
Bana ekran kartı TR fiyatından uyguna gelecek bu nedenle sizlerin fikrini de almak istiyorum.

Ekran kartını TR'den alın yeteri kadar bütçeniz var. 2 yıllık garanti ve kendi adınıza da faturanız olmuş olur. Satacak olduğunuzda size lazım olacak şeyler bunlar.

2000₺ daha fazla verip RTX 2080 Super alırsam verdiğim paraya değer mi?

Değer ama sizin yerinizde olsam 3000 serisini beklerdim. RTX3000 serisi gelsin hele. Bu kadar bütçeniz varken 3000 serisinden bir ekran kartı almamak biraz saçma bence.

Yurt dışındaki tanıdığım yakın bir tarihte gelmeyi planlıyor bu nedenle çok bekleme gibi bir lüksüm olmuyor.

Dediğim gibi. TR'den al. Boş ver yurtdışından aldırtmayı.

Bütçenizi 20K diye düşünecek olursak bu parçalar biraz komik kalıyor (monitör ve ekipmanlardan bahsetmiyorum). Kasa olarak iCUE 465X'i tercih edin. PSU en az 80+ ve Bronze sertifikalı olmalı. Bu sisteme 2x16 yakışabilirdi ama 2x8'de yeterli olabilir. MHz değerli uygun görünüyor. R7 3800X'de güzel oturmuş sisteme. SSD konusunda bir fikrim yok ama güzelcene araştır alacağın SSD'yi. Kronik sorunlu değilse al gitsin. Logitech kulaklığı alma sakın. SteelSeries Artics 5 2019 model kulaklık çok iyi. Casper monitör alınmaz bence. Telefonda olduğum için monitöre bakamıyorum şu an bu mesajımı yayımladıktan sonra bakacağım edit: Olarak yazarım. Aynı şekilde anakartı da edit: Olarak yazacağım.

Bence hoş olur ama 3800X'e stok fan ne kadar yeterli olur bilmiyorum.

Edit: Seçtiğiniz anakartta iyi ama isterseniz bu modeli de alabilirsiniz:Asus ROG Strix B550-F Gaming 4600mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart.
Edit: Alternatif olarak bu monitöre bakmanızı öneririm. Gigabyte 27" G27QC 165Hz 1ms 2xHDMI DP QHD HDR Ready Freesync Premium ve G-Sync Uyumlu Curved Gaming Monitör | ITOPYA

Son düzenleme:

Monitörü bahsetmiş olduğunuz Gigabyte monitör ile değiştirmeyi ve
SteelSeries Apex5
SteelSeries Artics7
Stel series senseiten
ASUS X570-F
Olarak değişmeyi düşünüyorum.
Ekran kartı konusunda eğer TR’ye girişte bir sorun olmayacaksa büyük ihtimalle MSI Trio RTX2080 Super veyahut yeni bir ekran kartı çıkarsa arkadaşım TR’ye gelmeden önce tekrar duruma bakacağım.

Kasa konusunda başka 850 max seviyelerinde fanlar dahil rgb kasa fikriniz varsa yardım almak isterim.

Merhabalar umarım alabilmişsinizdir. Benim de arkadaşım yurt dışında oturuyor ondan gelirken isteyeceğim 3070 almayı planlıyorum siz aldıysanız herhangi bir vergi ödeme durumu oldu mu acaba cevaplarsanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…