Yurt dışından ekran kartı getirtmek

trip06

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 7 7800X3D
GPU: MSI RTX 5070 Ti GAMING TRIO
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wifi
RAM: G-Skill 32GB (2x16) Trident Z5
PSU: NZXT C850 Gold 850W 120mm
Arkadaşım Fransa'dan hediye olarak ekran kartı gönderecek. Ürün gümrükte takılır mı? Vergisi neye göre hesaplanır? Biliyoruz ki oradaki fiyatlar buraya göre biraz daha uygun. Gümrük memuru kargoyu açıp ürünün Türkiye fiyatını baz alarak vergi hesaplaması yapabilir mi? Bu kargo gümrükte takılır, veya ödeyemeyeceğim absürt rakamlar karşısında vergiyi ödemeyi reddedersem ürün Fransa'ya, arkadaşımın eline olduğu gibi geri gönderilir mi? Aklımda pek çok soru var ve içimize sinmeden kargolama işlemine girişmek istemiyoruz. Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım Fransa'dan hediye olarak ekran kartı gönderecek. Ürün gümrükte takılır mı? Vergisi neye göre hesaplanır? Biliyoruz ki oradaki fiyatlar buraya göre biraz daha uygun. Gümrük memuru kargoyu açıp ürünün Türkiye fiyatını baz alarak vergi hesaplaması yapabilir mi? Bu kargo gümrükte takılır, veya ödeyemeyeceğim absürt rakamlar karşısında vergiyi ödemeyi reddedersem ürün Fransa'ya, arkadaşımın eline olduğu gibi geri gönderilir mi? Aklımda pek çok soru var ve içimize sinmeden kargolama işlemine girişmek istemiyoruz. Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller.
Yapma riske asla degmez gumruk alirsa cok basiniz ağrır. Tr fiyatı asiri farkli değil yurtdisindan zaten.

Fiyatından ziyade kasama cuk oturan güzel bir ekran kartı modeli bulduğum için oradan alıyorum aslında. Simsiyah bir kasa dizdim ve ona uygun bir ekran kartı arayışındaydım, Radeon 7900XT modelleri için Türkiye pazarında pek göze hitap eden şeyler göremedim.
Eğer bilginiz varsa
Şu modelin aynısını Türkiye'de satan bir satıcı var mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı