Yurt dışından ekran kartı siparişi

O zaman eskiye göre herhangi bir değişiklik yok gibi. Duyduklarım söylentiden ibaretmiş. Bir ara bir şeyler alayım teşekkürler.

Valla N11'de sözde 15 güne teslim olan yurdışından ürünler adı altında sipariş yaptım. Tam 35 gün sonra Türkiye'ye ayak bastı ürün. 2 gün sonra aras kargo ürünü ikitelli aktarmada kaybetti.
Anlacağınız Aliexpress'ten ürün almaya devam edeceğim 20günde virus ölmüyorsa zaten dünyanın sonu gelmiştir zaten. Sırf hızlı diye 50 TL fazla verdim N11'deki satıcıya(aynı ürün Aliexpress'te 20TL)

Valla N11'de sözde 15 güne teslim olan yurdışından ürünler adı altında sipariş yaptım. Tam 35 gün sonra Türkiye'ye ayak bastı ürün. 2 gün sonra aras kargo ürünü ikitelli aktarmada kaybetti.
Anlacağınız Aliexpress'ten ürün almaya devam edeceğim 20günde virus ölmüyorsa zaten dünyanın sonu gelmiştir zaten. Sırf hızlı diye 50 TL fazla verdim N11'deki satıcıya(aynı ürün Aliexpress'te 20TL)
Virüs konusuna bakarsak Türkiye içinden de kargo ile hala ürün alıyoruz.Virüslü insanlar Türkiyede de çokça var eğer paketten geçecek olsa Türkiyeden de geçer kader diyelim birazda. Tabi ki önlem almak önemli bi kolanya gezdiriyorum pakete üstten aklıma gelirse.

20 gün süre işine gelirsek de ,20 günde virüs yaşamaz tabi fakat ordaki hesap öle olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta birtek çindeki adam dokunmuyor o kargoya.Sürekli birilerinin ,birşeylerin temasında yani Türkiyeden de alsan Çinden de alsan virüs şans işi biraz.

Alıyımı vergi tam nedir söyleyin vercem.
Vergi %20 idi en son fakat fatura üzerinden. Eğer fatura düşük gösterilirse yada kontrol edilmezse ufak paket diye çok daha düşük bi vergi kesilir bu da şans işidir tamamen . Yani bizim gümrüğün bir standardı yok malesef herşey şans üzerine geçip geçmemesi yada ne vergi kesileceği hepsi şansa kalmış gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı