Yurt dışından gelecek kargo nasıl alınır?

MonikaDDLC

Hectopat
Daha fazla  
Bu kargoyu PTT şubesi veya yurt adresine gönderilsin istiyorum.
Sorularım:
- Kargomuzun değeri civarında bir teslimatta sorun yaşanacaksa ve varışta ne kadar vergi ödemeniz gerekecek?
- Kargoyu PTT'ye mi göndermek daha güvenli yoksa yurtada gelir mi?
- Kargonun üstünde benim numaram olacak, bir şey olursa ararlar mı?
- Eğer kargom PTT şubesine veya yurta gelmezse kargom daha uzak bir yerde mi kalır?

Ek not:
Kargo Amerika'dan (USA) geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 dolar üstü gümrükten geçmez. Vergi ürün bedelinin yaklaşık %60'ı kadar ödersin.
İkisi de aynı oranda güvenli. Yurttayken seni bulamazlarsa şubeye gider alırsın.
Kuryenin insafına kalmış. Kimisi arıyor kimisi aramıyor.

Gümrükte kalıp ciddi haddinden fazla bir para talep edebilirler. Bu aralar denk geliyorum yaşanıyormuş. Artık üstünde mi başka bir yerde mi ne değeri yazmıyorsa (o kısmı tam anlamadım ben de) kargonun sınırı geçen kafadan bir rakam söylüyorlar bunun değeri şu bu falan 30 Euro sınırını geçti bahanesi ile fazla fazla vergi istiyorlar. Mesela 10 Euro yada Dolar bile değil ürün vay efenim bu 54 Euro falan diyolar vb. Yaşayıp şikayetçiler arttı şu son 30 Euro sınırı başladığından beri.

Şakamı bu ya?
Sınırlarımı kapatıyoruz ne yapıyoruz bune.
Yüzde 60 vergi falan, 30$ üstü gümrükten geçmez...
Hangi kafaya göre yapmışlar bu sistemi kafayı yiyeceğim.

Ve evet sanırsam 30$ geçecek gibi duruyor.
Ben yine de PTT şubesine gönderticem kargoyu gerek yok aksiyona, 30dk uzakta zaten şube.

Anladım hocam.
Gerçekten çok gıcık bir durum...
Üniversite öğrencisiyim kantinde bile zor yemek alıyorum.
İmkansız öyle çılgın bir vergi ödemem.

150 euro idi (Ve o bile azdı) sonra 30 yaptılar çok olmadı. Açık açık yurt dışı alışverişi bitti ve bence o yüzde 60 vergi de yalan çünkü birkaç gün önce Aliexpress uygulamasından 40 liralık ücretsiz gönderimlik lego alacaktım (Burda 500 liraya satıyorlar) 200 lira vergi çıktı. Başka rastgele şeylere de baktım durum aynı yüzde 400 veya 500 vergi çıkıyor. Basit bişey bile alamıyoruz valla. Mümkünse gelen akraba veya arkadaş getirsin eşyaları yoksa ürünün kat kat fazlasını vergi olarak verirsiniz almak için.

Maalesef kendi getiremez buraya:')
Gerekirse salakça vergisini de öderiz.
Yeter ki gümrükte takılmasın çünkü bu tür şeylerle uğraşamam ben (ceviz kadar beynim için çok karmaşık)

Bu arada...
Ana dağıtım yerinde falan kalmaz umarım.
Çünkü şehirden acayip uzağım (üniversite dağ başında)

Aklımı kaybediyorum.
30$/€ sınırı ne demek?
Şakamı bu yahu.

Son düzenleme:
Selam kargonuzu alabildiniz mi, süreç nasıl işledi? Bana da yurt dışından arkadaşım kargo gönderecek sormak istedim.

Selam kargonuzu alabildiniz mi, süreç nasıl işledi? Bana da yurt dışından arkadaşım kargo gönderecek sormak istedim.

Kargoyu gönderemedi.
Dikkat edin fiyatı 30€ ve $ geçmesin eğer kargo gönderecekse, yoksa sınırda kalır alamazsınız.
Eğer kargoyu kendi evinden falan yolluyorsa bir sıkıntı olmaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…