Yurt dışından gelen bilgisayar parçası gümrüğe takılır mı?

HunterTr41

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bu son 2-3 haftadır sürekli bilgisayar bakınıyorum ve yurt dışından parça getirtmeyi düşünüyorum. https://pcpartpicker.com/list/xVM9t7 parçalar bunlar. Sizce gümrüğe falan takılma olur mu ya da ne kadar para ödemem gerekir?

Sipariş ile mi gelecek yoksa bir kişiyi getirecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar ödemeniz gerekir bilmiyorum ama bu kadar ekipmanın vergisiyle kesin sorun yaşarsınız diye düşünüyorum.

Tanıdığın getirecekse sıkıntı olmaz ancak siparişle 150€ üzeri pek bir sıkıntılı oluyor.

Satın alırken vergi ödüyorsan problem olmaz ancak satın alırken ödemediyseniz ne gelecek bilemeyiz pek.

Sadece ekran kartı 28 binden 40'a çıkıyor cidden o kadar vergi alırlar mı?
Etrafımda 150 € üstü ürün getiren tanıdıklarım oldu, gümrüğe geldiği fiyatın toplamda (sadece gümrük vergisi değil başka masraflar da çıkıyor) 2 katına ancak geçirebildiler gümrükten. Şansına güveniyorsan ya da tecrübe yaşamak istersen sen bilirsin tabii.

Ben de daha çok yeni sistem topladım, yurt dışından almadım hiçbir parçayı. Önceki sistemlerde çoğu parçayı Amazon.com'dan almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…