Yurt dışından gelirken valize figür doldurmak problem olur mu?

Miike Tyson

Hectopat
Yakın tarihte Almanya'ya bir arkadaşımın yanına gideceğim oradayken valizime figür kitap vs şeyler le doldurmam sorun yaratır mı? Gelişte 30 euro muhabbetinden bir şey alamaz hale geldik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın tarihte Almanya'ya bir arkadaşımın yanına gideceğim oradayken valizime figür kitap vs şeyler le doldurmam sorun yaratır mı? Gelişte 30 euro muhabbetinden bir şey alamaz hale geldik.

Kesinlikle vergi falan alırlar hocam.

30 euro muhabbeti alışveriş sitelerinden kargo ile getirtilen ürünler için, kendiniz valiz ile yurt dışından ticari mahiyet ve miktar arz etmeyen ürün listesine bağlı olarak 430 euroya kadar getirebilirsiniz. İnternetten EK9 listesi diye aratırsanız ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Fiyat olarak 430 euro tutmayabilir ancak miktar olarak çok sayıda figur gümrükte dikkat çekecektir.

Hocam tekrardan merhaba listeyi inceledim günlerdir araştırıyorum ama adamakıllı bir sonuç alamadım EK9 listesinde figür veya oyuncak geçmiyor çocuk yolcuya mahsus 10 adet oyuncak getirebilir diye bir şey okudum ama biz 2 yetişkin gidiyoruz nasıl olacak edecek bilemiyorum kitaplar gümrükten muaf diye biliyorum ama 15 20 tanesine el koyarlarsa cok üzücü olur fiyat olarak değil de adet ebat olarak bir sınırlama var mı bildiğiniz, alacağım figürlerin tanesi yaklaşık 1500 ile 2 bin TL arası 2 kişi valizlerimize 430 euro sınıra kadar istediğimiz figürleri alacağız bir de figürlerin çoğunun markası aynı ama figürler farklı, kutu tasarımları hemen hemen benzer, ebat boyut olarak bunlar aynı ürün muamelesi görür mü aynı figürden 30 tane almışlar falan diye beni bir son kez aydınlatırsan sevinirim.

@Miike Tyson Hocam, sonucu ne oldu? Bende figür getirmeyi düşünüyordum yurt dışından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…