Yurt dışından getirilecek aracın vergisi nasıl hesaplanır?

betaa_

Kilopat
Daha fazla  
Hiçbir internet sitesinde net bir cevap bulamadım. Örneğin 2000CC olan 50.000 dolarlık bir arabanın Türkiye'de kullanabilmesi için toplam ne kadar gerekli? Bu tip hesaplamaları yapabilecek bir internet sitesi bulamadım. Vergileri net şekilde de anlayamadım. Yurt dışından getirilecek aracın vergisi nasıl hesaplanır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir internet sitesinde net bir cevap bulamadım. Örneğin 2000CC olan 50.000 dolarlık bir arabanın Türkiye'de kullanabilmesi için toplam ne kadar gerekli? Bu tip hesaplamaları yapabilecek bir internet sitesi bulamadım. Vergileri net şekilde de anlayamadım. Yurt dışından getirilecek aracın vergisi nasıl hesaplanır?

Aracı gümrükten teslim alabilmek için, ÖTV ve KDV gibi vergilerin ödemesinin yapılması gerekir. ÖTV, aracın vergi haricindeki fiyatı üzerinden belirlenir. KDV ise, aracın bütün ücret hesaplamalarının yapılması sonrasında ortaya çıkan fiyat üzerinden hesaplanır ve bu oran bütün ücretin %18'idir.

Yanlış biliyor olabilirim bilen varsa eğer düzeltir.

1 milyon TL'lik ve 2.0 hacimli bir araç olsun. Buda %150 ÖTV demek. Yani 500 bin TL sadece ÖTV ödeyeceksiniz. KDV %18 ama ÖTV'li fiyattan hatta toplam maliyetten hesaplanıyor diye biliyorum ama ben sadece ÖTV üzerinden düşünerek yazacağım. Yani 270.000 TL gibi bir KDV çıkacak. Toplamda 1.770.000 TL olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı