Yurt Dışından İkinci El Ekran Kartı Alınır Mı?

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Ebay'dan bakıyorum Almanya'da 230 Euro'ya 1080 TI hatta 130 Euro'ya 1080 var. 120 Euro'ya 7700K var. Elimdeki 6600K ve 1070'i satıp alsam üstüne para bile kalıyor.

Yurt dışından ikinci el ürün alınır mı? Alıp sorun yaşayan var mı?

Bir de fiyatlar çok dengesiz aynı ürünlere 2-3 katı isteyenler de var.

Alınır tabii ki ancak dikkatli olmak lazım mining için kullanılmış olması konusunda.

Türkiye içinde alırken bile çok dikkatli oluyoruz yurt dışından almak biraz daha riskli. Dolandırıcı olursa uçup gitmesi olası paranın. Hiçbir şekilde ulaşamazsın tekrardan.

Türkiye içinde alırken bile çok dikkatli oluyoruz yurt dışından almak biraz daha riskli. Dolandırıcı olursa uçup gitmesi olası paranın. Hiçbir şekilde ulaşamazsın tekrardan.
Ebay'den alıyorsun elden almıyorsun her türlü iade edip parasını alır. Yabancılar bu konularda daha hassas.

Ucuz olanlar mining yapılmış kartlar olabilir.
Mining kartı olmadığını yazmışlar.
Açık arttırma olmadığına emin misin? Ebay'da 300 Euro'nun altında 7700K bulamadım. 6600K satıp 6700K alabilirsin OC ile 7700K arasında fark kalmıyor.
Ona dikkat etmedim. 300 Euro hiç mantıklı değil o paraya 9600K alırım ya da yeni seriyi beklerim.
Mesela sıfır RTX 2070 Super 500 Euro iken 2-3 yıllık 1080 Tİ'lara 3300TL/ 450 Euro istemeleri hiç akıl karı değil.
Açık artırma sanırım :/
Bu arada 6600K ile 6700K arasında da OC sonrası fark çok az. Sadece çoklu çekirdekte %15 gibi bir fark var.

Son düzenleme:
Gümrüğe takılır. Amazon Türkiye'ye ürün gönderiyor ama Türkiye'den kayıtlı üye satıcı varsa. Amazon 22 Euro üzerinde ürün gönderilmesine izin vermiyor yurtdışından Türkiye'ye. Yurtdışından ürün almak sadece bir güven sorunu değil. Tek sorun gümrük sorunu. Logitech firmasından ücretsiz gönderilmiş yedek unifying alıcı 40 gündür ulaşmadı. Düşünün ücretsiz. Garantis kapsamında. Gerçi Çinliler gümrüğe pratik bir çözüm bulmuşlar. Çin'den gelen hiçbir ürün fiyat abartılı değilse paket de kuşkulu biçimde büyük değilse gümrüğe takılmıyor ama Avrupa'dan gelenler çok takılıyor. Çinliler çok kurnaz. Her işin kurnazlığı var onlarda.

Elden getiririm alırsam. İşlemci ya da ekran kartı olduğunu yazmazsan gümrüğe takılması pek mümkün değil ayrıca yasak bir ürün değil ki gümrükte takılsın en fazla gümrük vergisi çıkar %20.
Ben 100'lerce ürün aldım bu güne kadar yurt dışından Amazon hariç vergi de ödemedim.

Gümrüğe takılması yasaklı olmasıyla ilgili değil. Vergisiyle ilgili zaten belirttiğin gibi. Vergisini vereceksen elbette alabilirsin. Ancak takibini iyi yapmalısın. Bir saat bile geç kalırsan aynen geri gönderilir ya da el konulur. Hiçbir hak talep edemezsin. Dediğim gibi Çin'den aldıysan bütün yükü Çin hükümeti yükleniyor ihracat artsın diye. Fiyat ne olursa olsun paket sana ulaşıyor. Ama Avrupa öyle değil. Ebay dediğiniz Amerikan sitesi üstelik Avrupa bile değil. Amazon Türkiye'ye ürün gönderiyor. İlanda Türkiye'ye gönderilmez ibaresi varsa almanıza izin vermiyor kesinlikle zaten.

Yasaklı olmasının durumla ilgisi yok. 22 Euro'dan pahalı olan herşey istisnasız gümrüğe takılır.
Elden getirilirse kişisel eşya olduğu için kimse karışmaz zaten. Dediğim gibi işin ustası bir platformdan alırsan gümrük sorun olmaz. Yine de usulü anlatıyorum sana. 22 Euro'dan yukarıdaysa fiyat gümrükte bekler. Sana bir vergi çıkarılır gidip onu ödersin ve teslim alırsın. Ama tam olarak nereye gittiğini öğrenmelisin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…