Merhaba, ben bu ay yurt dışı telefon almayı düşünüyorum ve aklımdaki plan şu şekilde:
Önce bu ay yurt dışı bir iPhone 16 veya 16 Pro alacağım. Seneye ağustos'ta telefon kapandığı zaman ikinci telefonu alacağım ve böylece telefonsuz kalmayacağım.
Sizce Türkiye cihazı almak mı daha mantıklı, yoksa bu yolu izlemek mi? (örneğin TR iPhone 16, 60 bin TL ülkemizde; fakat yurt dışı 25 bin TL'ye kadar iniyor. Ki bunun 6 taksidi var, 2 cihaz alacağım için de ikiye bölünmüş oluyor. Yani finansal açıdan benim için çok daha rahat olur. Bu sayede yanına MacBook, AirPods vs. de alabilirim.)
Ama aklımda bazı soru işaretleri var:
- Sarı sitede bulunan ilanlardaki telefonlar toplama olabilir mi? Çünkü oradaki yüksek puanlı telefonculardan alacağım muhtemelen. (sonuçta 16 serisi daha yeni; toplama yapmış olabilirler mi?)
Kapalı kutu almayı ve buna rağmen bilgisayardan kontrol etmeyi düşünüyorum — pil sağlığı vs. ama bunlara rağmen fark edemediğim şeyler olabilir mi?
- Eğer telefonun ekranı kırılırsa servis ürünü kabul eder mi, üzerine ekstra ücret koyar mı, yoksa garantisi bitmiş TR cihazı ile aynı muameleyi mi görürüm?
Yardımcı olursanız sevinirim.