Yurt dışından iPhone getirirken kutusu açılmalı mı?

ard647

Centipat
Daha fazla  
Amerika'dan iPhone 15 Pro getirmek istiyorum dönerken kutuyla mı getirmeliyim yoksa kutudan çıkarıp mı getireyim bu sene kayıt ettirmeyi düşünmüyorum. Kutuyla getirirsem herhangi bir vergi öder miyim ya da kayıt ettirmek zorunda kalır mıyım?
Belki yanında AirPods da alırım onu nasıl getirmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amerika'dan iPhone 15 Pro getirmek istiyorum dönerken kutuyla mı getirmeliyim yoksa kutudan çıkarıp mı getireyim bu sene kayıt ettirmeyi düşünmüyorum. Kutuyla getirirsem herhangi bir vergi öder miyim ya da kayıt ettirmek zorunda kalır mıyım?
Belki yanında AirPods da alırım onu nasıl getirmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yurt dışından gelen telefon 3 takvim yılında harici 1 telefon kuralı gereği gümrükte işleme tabii tutuluyor. Telefonun kutusunu çöpe atıp getirseniz bile gümrükte yurt dışından telefon getirdiğinizi belirten bir işleme tabii tutulacaksınız. Telefonu kutusunda getirebilirsiniz fakat gümrükte sorun çıkarsa kutusunu açıp öyle giriş yapmanız gerekebilir. Bu arada 3 yılda 1 defa getirme hakkınız olacağı için bir sonraki telefon getirmenizde gümrük deposuna postalayacaklar. AirPods gibi şeyleri de kutusunda getirebilirsiniz fakat gümrük işlemlerine takılıp takılmama ihtimali net değildir. Bazıları babasının keyfine ürünü satış yapmaya çalışmamanız gerektiğini söyleyip kutusuz ürünü ülkeye alabileceğinizi söyler bazıları ise tenezzül bile etmeden geçişe izin verir. Kutulu olarak getirin gümrük işlemlerine takılırsa kutuyu çöpe atıp ülkeye alırsınız.

Çok teşekkürler hocam

Kutulu getirdiğinizde yaşadığınız deneyimi buradan paylaşırsanız memnun olurum. Bazen eksantirik durumlar yaşanabiliyor. Giden ve gelirken getirmek isteyen arkadaşlarda deneyimlerinizi görmüş olur.

Kutulu getirdiğinizde yaşadığınız deneyimi buradan paylaşırsanız memnun olurum. Bazen eksantirik durumlar yaşanabiliyor. Giden ve gelirken getirmek isteyen arkadaşlarda deneyimlerinizi görmüş olur.
Hocam temmuzda gideceğim döndüğümde paylaşırım birde 3 yılda tek telefon dediniz 17 yaşımdayım herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım hiç getirmedim daha önce merak ettiğim şey yaştan dolayı bir sıkıntı çıkar mı?

Hocam Temmuz'da gideceğim döndüğümde paylaşırım bir de 3 yılda tek telefon dediniz 17 yaşımdayım herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım hiç getirmedim daha önce merak ettiğim şey yaştan dolayı bir sıkıntı çıkar mı?

18 yaşından küçükler yurt dışından telefon getirebiliyor ve kimliği üzerine IMEI kaydı yapabiliyor. Kayıt işlemi sırasında anne ya da babaya ait e-Devlet hesabıyla işlem yapmak gerekiyor diye hatırlıyorum. Kayıt mevzusunu net hatırlamıyorum fakat telefon getirmeyle ilgili bir sorun olmuyor.
Burada bilgi içeriyormuş. Biraz incelemek gerekiyor.

18 yaşından küçükler yurt dışından telefon getirebiliyor ve kimliği üzerine IMEI kaydı yapabiliyor. Kayıt işlemi sırasında anne ya da babaya ait e-Devlet hesabıyla işlem yapmak gerekiyor diye hatırlıyorum. Kayıt mevzusunu net hatırlamıyorum fakat telefon getirmeyle ilgili bir sorun olmuyor.
Kayıt işlemini seneye yaptırmayı düşünüyorum reşit olunca tekrar çıkarsam yaptırırım merakım kapalı kutu getirirken herhangi bi vergi öder miyim yada yaştan sıkıntı yaşar mıyım ile alakalıydı

Kayıt işlemini seneye yaptırmayı düşünüyorum reşit olunca tekrar çıkarsam yaptırırım merakım kapalı kutu getirirken herhangi bir vergi öder miyim ya da yaştan sıkıntı yaşar mıyım ile alakalıydı

Kapalı kutuda dediğim gibi. Gümrük işlemlerinde hiç sağı solu belli olmuyor adamların. Kapalı kutu getirirsiniz kabul etmezlerse kutuyu çöpe atarsınız. Yaştan dolayı da bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kapalı kutuda dediğim gibi. Gümrük işlemlerinde hiç sağı solu belli olmuyor adamların. Kapalı kutu getirirsiniz kabul etmezlerse kutuyu çöpe atarsınız. Yaştan dolayı da bir sıkıntı yaşamazsınız.
Çok sağolun dönüşümde yaşadıklarımı yazacağım.

Hocam son bir sorum vardı imei kaydı yaptırmak zorunda mıyım ya da trt bandrol vergisi öder miyim

Son düzenleme:
Hocam son bir sorum vardı IMEI kaydı yaptırmak zorunda mıyım ya da TRT bandrol vergisi öder miyim?

IMEI kaydı yapmadığınızda SIM kart takınca Türkiye'de size belirli bir süre tanınıyor. Bu süre dolduktan sonra telefonda IMEI kullanıma kapanıyor. IMEI kaydı yapılmayan telefon bu şekilde aramalara ve internete kapanıyor. IMEI kaydı yapılması tüm vergileri içerdiği için ek bir vergi ödemiyorsunuz. Çift simli telefonlarda genelde 1. SIM takılıp kapanana kadar kullanıyorlar. Sonra 2. SIM yuvasına takılıp kullanıma devam ediliyor. Süre dolduktan sonra da yılbaşına kadar millet bekliyor sonra IMEI'ler resetlenince yine aynı şekilde kullanmaya başlıyorlar. TRT bandrol vergileri gibi ek ödeneklerin hepsi IMEI kaydına dahildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı