Yurt dışından MacBook almak 2025'te mantıklı mı?

Dr.House

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Super
Ryzen 7 7700X
32 GB DDR5 6000MHz
1 TB NVME M.2
500 GB HDD
Windows 11 Pro
Bir MacBook almak istiyorum ama yurt dışı mı yurt içi mi alsam karar veremedim, bazı yerlerde IMEI kayıtı gerekir ve kayıt ücreti 40k diyenler var, hiçbir sorun olmaz ucuza getirirsin diyenler de var. Sizce yurt içi mi yurt dışı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

1- IMEI ücreti gerekmez.
2-Türkiye'de ya daha ucuz ya da aynı fiyatta ve öğrenci iseniz MacBook Air M4 37000 TL'ye geliyor.

IMEI sadece telefonlar için geçerli. Hocam bir de ben zamanında araştırdım da yurt dışıyla TR cihazı arasında çok fark yoktu. Ama arada fark varsa da farka göre değerlendirilebilir bence. Sonuçta cihazın TR garantisi de olmayacak.

Ben yurt dışı alacaktım ama yurt dışından alınca daha pahalıya geliyordu hem de TR garantisi yoktu sonra internette gezinirken öğrencilere özel %10 indirimi görünce Air M4 aldım Trendyol'dan (satıcı da Trendyol)

IMEI diye bir şey yok. Dışarda daha ucuzsa al gitsin.
Eyw hocam diğer forumlarda IMEI ile kafamı karıştırdılar, sağolasın.

1- IMEI ücreti gerekmez.
2-Türkiye'de ya daha ucuz ya da aynı fiyatta ve öğrenci iseniz MacBook Air M4 37000 TL'ye geliyor.
Şu anda öğrenci değişim hocam, üniversiteye hazırlanıyorum bir yandan da o yüzden alacaktım. O zaman fiyatları inceleyip almak en mantıklısı.

Garantisi 1 yıla düşmüyormuydu hocam? Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Hayırlı olsun hocam, bende M4 düşünüyorum. Sizce performansı nasıl ve genel olarak ne için kullanıyorsunuz sorabilir miyim?

Performansı pil konusunda mükemmel 14-15 saat şarja takmadan çalışabiliyor Windows'tan geçince çağ atlıyorsun. Ben bilgisayara pek bir yük vermiyorum ben M1 alsam bile bana yeterdi ben daha fazla götürsün diye bunu aldım beklentinize göre değişir eğer 3D modelleme gibi şeylerle uğraşcaksanız MacBook Pro. Gündelik olarak sunu falan hazırlamak için MacBook Air daha mantıklı.

Şu anda öğrenci değişim hocam, üniversiteye hazırlanıyorum bir yandan da o yüzden alacaktım. O zaman fiyatları inceleyip almak en mantıklısı.

Lise öğrencisiysen o da geçerli. Apple, Gürgençler ve Pt'ye bakabilirsin. Taksit sayısına göre birbirine göre avantajları olabiliyor. Peşin fiyatta Pt daha ucuz oluyor genelde.

Garantisi 1 yıla düşmüyor muydu hocam? Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Yurt dışındaki garanti 1 yıl ve Türkiye'de geçmiyor olması lazım.

Kullanmak istediğin alanla ilgili sorun varsa cevaplayabilirim.

Hocam ben daha çok şu anda dershane de ders videosu izlemek ve premiere pro da video editlemek için kullanmayı düşünüyorum. Bu arada mezunum o yüzden o indirimde olmuyor bana

Premiere Pro'da genellikle 1440p 60fps videolar editleyeceğim, ortalama olarak 4 katman görüntü ve 4 katman ses kanalı üzerinde çalışacağım. After Effects projelerinide kullanmayı düşünüyorum. Videolar yaklaşık olarak 3-6 saat uzunluğunda olacak. Düşündüğüm Mac ise M4 Air 16-512, sizce yeterli olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…