Yurt dışından parça alınıp Türkiye'de satılır mı?

KarmajenX

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yurtdışından ekran kartı, işlemci, M.2 SSD gibi ürünleri getirsem satabilir miyim? Fazla stoku değil mesela 5 tane ekran kartı, 5 tane işlemci vb. gibi. Alıcısı olur mu?
Konu dalga maksadında açılmamıştır. Lütfen yorum yaparken dikkat ediniz.

5'er 5'er alınca gümrükte sorun olabilir ama tek tek alırsanız problem olmaz sanırım fakat bunun vergi olayı da var. Ben ekran kartı fanını Türkiye'de 150-200 TL'ye buldum ve Aliexpress'ten aldım 44 TL gibi bir rakama. Şimdi o fanı satmayı düşünüyorum kârımla beraber fakat ne kadar vergi gelir bilmiyorum. 11 Günde Türkiye'ye giriş yaptı, 2 ay sonra da PTT anca getirir.

ürünleri ben getirmeyeceğim. yurtdışında yaşayan bir arkadaş getirecek.
Fazla sayıda ve ticari maksatla aldığınız anlaşılırsa ürünlere el koyulabilir veya vergi ödemeniz gerekebilir, ne olduğundan tam emin değilim ama bir yaptırımı var.

Ürünler benim tarafımdan getirilmeyecek. Arkadaş sık sık geldiği için o getirecek.
M.2 getirirseniz buraya da ilan açar mısınız?
Önce işin oluruna bakmamız lazım. Ürünler geldiğinde burada konu açılacaktır.

Hocam aynı üründen 2 tane olursa sorun olabilir. Ürünlerin alıcısı olur. Mesela 10k lık bir ekran kartını yurtdışından 7 k ya temin edip üzerine garantisi olmadığı için 1500TL karla satabilirsiniz.

Anladım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…