Yurt dışından PlayStation 5 getirtmek

Kerem9

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar büyük ihtimalle nisan-mayıs ayı gibi Yunanistan veya Almanya'dan akrabalarımız gelecek ve PS5 dijital sürüm getirtmeyi planlıyorum. 2. koluyla beraber 470 Euro tutuyor, Türkiye ile arasında fark çok fazla. Fakat birkaç soru var aklımda.

1- Kutusundan çıkarıp kendi malları gibi getirirlerse vergi ödemeden getirebilirler mi?
2- Bir sorun çıkarsa garanti işi nasıl olur? Almanya'ya geri mi yollanmalı yoksa fiş olduğu sürece burada ki Sony de ilgilenir mi?
3- Sizce alınması en doğru zaman ne zaman olur Nisan, Mayıs gibi alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutusundan çıkartıp kendi malı gibi getirebilir. Garantisi türkiyede geçmiyor. Herhangi bir arızada alındığı ülkeye gitmesi lazım. Döviz fiyatları normale göre biraz aşağıda şu an. O zamana kadar 10 TL’yi geçmezse alınabilir.

1-) Kutusundan çıkartıp kendi malları gibi getirirlerse vergi alınmaz. Çünkü kişisel eşya statüsüne girer.
2-) Biz Almanya'dan küçük ev aleti almıştık bir kaç kez sorun çıkartmıştı ve Türkiye'de bulunan servisine göndermiştik. Bu durum markadan markaya değişkenlik gösterebilir.
3-) Nisan-Mayıs gibi alınabilir diye düşünüyorum o zamana kadar stoklar yeterli seviyeye gelmiş olur.

1. bir adet alıyorlar ise vergi ödemezler fakat iki adet cihaz alıyorlar ise kutudan çıkarılmalı.
2. Sony farklı bir garanti ile tüm dünyada kullanılıyor diye biliyorum normal garanti ile de ilgilenebilirler.
3. eğer hemen almak istiyorsanız ve bütçe rahat ise beklemeden alınabilir.

Bildiğim kadarıyla Microsoft, XBOX için tüm dünyada geçerli 1 yıl global garanti sunuyor ancak Playstation'ın garantisi Türkiye'de geçmiyor. Ya alındığı yere yollayacaksınız ya da Türkiye'de kendiniz yapacak birileri arayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…