Arkadaşlar merhaba uzun süredir PS5 almak istiyorum, hazır arkadaşım da Almanya'dayken ona aldırmak istiyorum ama anlamadığım birkaç soru var, size sormak istedim?
1- hem PS5 hem kol alacak, herhangi bir vergi öder mi veya gümrük işlemlerinde bir problem çıkar mı?
2- arkadaşım PS5'in kutusunu açmalı mı?
3- Tax free için ne yapması gerekiyor?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar merhaba uzun süredir PS5 almak istiyorum, hazır arkadaşım da Almanya'dayken ona aldırmak istiyorum ama anlamadığım birkaç soru var, size sormak istedim?
1- hem PS5 hem kol alacak, herhangi bir vergi öder mi veya gümrük işlemlerinde bir problem çıkar mı?
2- arkadaşım PS5'in kutusunu açmalı mı?
3- Tax free için ne yapması gerekiyor?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Problem çıkmaz. Kutuyu açsın kuruyla berbaer götürmesini pek tavsie etmem.Tax free noktalarından vergi iadesi alabilir (avm yada satın alınan yerde dikkat etsinki taxfree olan biyerden alsın daha kolay olur)
Değer bir fiyat farkı çıkmıyor, buradan bakmanızı öneririm. Daha 2 gün önce hesaplamıştık.
İlla alacağım diyorsanız öncelikle MediaMarkt'ın ya da diğer teknoloji mağazalarının sevgililer günü kampanyasına baksın, başlamıştır. Bayağı indirim yapıyorlar.
Tax Free noktalarına bakması, alırken Tax Free olacağını belirtmesi ve ona göre fatura hazırlatması lazım. Ödemeyi arkadaşınızın yapması bu süreçte size bir artı. Genelde karta iade şeklinde alıyorlar. Nakit iadelerde komisyon kesiliyor.
Kutuyu açmakta fayda var. Türkiye gümrüğü canı sıkılınca sorun çıkartabiliyor. Ben ecnebiden aldığım her şeyin kutusunu biraz deforme eder, jelatini söker öyle uçağa binerim.
Değer bir fiyat farkı çıkmıyor, buradan bakmanızı öneririm. Daha 2 gün önce hesaplamıştık.
İlla alacağım diyorsanız öncelikle MediaMarkt'ın ya da diğer teknoloji mağazalarının sevgililer günü kampanyasına baksın, başlamıştır. Bayağı indirim yapıyorlar.
Tax free noktalarına bakması, alırken tax free olacağını belirtmesi ve ona göre fatura hazırlatması lazım. Ödemeyi arkadaşınızın yapması bu süreçte size bir artı. Genelde karta iade şeklinde alıyorlar. Nakit iadelerde komisyon kesiliyor.
Kutuyu açmakta fayda var. Türkiye gümrüğü canı sıkılınca sorun çıkartabiliyor. Ben ecnebiden aldığım her şeyin kutusunu biraz deforme eder, jelatini söker öyle uçağa binerim.
Akakçe gibi siteleri araştırdım PS5 Slim digital Türkiye'de en ucuz 20kya buldum ben artı bir de kol alsam 23 - 24K civari tutuyor. Almanya'da kolla beraber 580€ tutuyor tax free haric. Sizin bildiğiniz bir yer varsa Türkiye'de oradan alayım daha ucuza.
Akakçe gibi siteleri araştırdım PS5 Slim digital Türkiye'de en ucuz 20kya buldum ben artı bir de kol alsam 23 - 24K civari tutuyor. Almanya'da kolla beraber 580€ tutuyor tax free haric. Sizin bildiğiniz bir yer varsa Türkiye'de oradan alayım daha ucuza.
Aynı fiyata ya da daha ucuza zaten burada bulamayacaksınız. Sonuçta dünyanın vergisi var. Ama tax free ile çok bir para alabileceğinizi de düşünmeyin. En iyi ihtimalle 50 Euro iade aldığınız bir senaryoda 530 Euro maliyetiniz var dersek yukarı doğru düz hesap 20 bin TL yapıyor. Aradaki fark 3-4 bin lira. O da dediğim gibi garanti, site komisyonu vs gibi rakamlar oluyor.
Avrupa'da 400 Euro'ya alamayacaksanız (sevgililer günü kampanyalarına o yüzden bakın dedim, ben Hollanda'da %50 indirim yakalamıştım 1 günlük) bence 2-3 bin lira için maceraya gerek yok. Bu şekilde alacağınız ürüne burada garanti alamayacağınızı bilin. Hani aldığınızda garantiyi umursamayacak kadar fark olur o zaman alın derim.
Cihazı buradan kolu oradan almak daha güvenli geliyor bana.