Yurt dışından Ryzen 2700X ve 1080 Ti sistem toplamak

Ekran kartını 1070ti a düşürüp, 1070ti rog strix yanına rog strix anakart almayı düşünüyorum bu bağlamda bana anakart, işlemci önerebilir misiniz? Ramlarim aynı kalsa sorun olur mu? Ayrıca power önerisinde bulunabilir misiniz? Kasanın geri kalan bileşenlerini değiştirmeyi düşünmüyorum önerileriniz varsa açığım tabii :) Bu arada ilgili ilgisiz her türlü yorumunuz için teşekkür ederim :)

Ekran kartını 1070ti a düşürüp, 1070ti rog strix yanına rog strix anakart almayı düşünüyorum bu bağlamda bana anakart, işlemci önerebilir misiniz? Ramlarim aynı kalsa sorun olur mu? Ayrıca power önerisinde bulunabilir misiniz? Kasanın geri kalan bileşenlerini değiştirmeyi düşünmüyorum önerileriniz varsa açığım tabii :) Bu arada ilgili ilgisiz her türlü yorumunuz için teşekkür ederim :)
O en baştaki yorumunuzda yer alan RAM’i önermem. CL18 değeri çok fazla. Farklı bir RAM’e yönelin. İşlemci zaten belli : 2700X. Tek amaç oyunsa 2600X daha mantıklı olur. Anakart olarak Aorus X470 Gaming 5 önerebilirim. 650W bir PSU, işinizi fazlasıyla görecektir. F/P açısından EVGA 650 GQ önerebilirim. Hazır bunlar değişmişken kasayı da değiştirin bence :). Enthoo Evolv daha güncel bir kasadır.

Önerebileceğiniz ram var mıdır? Ayrıca bahsettiğiniz kasanın bir linkini alabilir miyim? Son olarak ta 1070ti olarak sizce hangisini tercih etmeliyim(asus, gigabyte, aorus vs.)?

RAM olarak 3000MHz CL15 veya bütçe varsa 3200MHz CL16 RAM önerebilirim. Modelleri size kalmış :). Ekran kartı olarak markaya takılmayın. Hangisi ucuzsa onu alın. Ama Asus’un soğutması 3-4 derece daha iyi olabilir. Kasa şu : Enthoo Evolv

Ben de X470 bir anakart bakıyorum fakat RAM konusu çok sıkıntılı anakartın kendi sitesinden uyumluluğunu kontrol edin ve emin olun. Ben hala karar veremedim şahsen çok karışık :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı