Yurtdışı iPhone alınır mı?

peaXe3555

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, telefon değiştirmek istiyorum, iPhone SE 2020 kullanıyorum, yurt dışı iPhone almayı düşünüyorum, kapanma durumu falan nasıl, bilen birisi yardımcı olabilir mi? Malum ülkemiz şartlarından 50.000'e iPhone 15 almaktansa yurt dışı 16 Pro Max almak daha mantıklı geliyor, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

IMEI çakmak (fark ederlerse) 20k ya kadar cezalı ve 2 IMEI de patlak olur düz IMEI kaydıda 41k TL ödeyecen yani avantajı uçacak o kayıt ücretinden.

16 Pro Max alırsan E-Sim olduğu için şu an yasayla sabit 8 ay(120+120) kullanabilirsin. Kalan 4 ay kapanır.

Eğer cihazı şu an alırsan seneye Eylül'a kadar kullanırsın kapanma olmadan. Her yıl yenileniyor bu hak.

Ama 4 ay kullanamıyınca bir anlamı olmaz ama yapabilir.

4 ay kullanamazsın diye bir şey yok, şebeke alamıyorsun sadece. Onun da belirli yöntemleri var.

Şebeke olmayınca arayamaz aslında olabilir ama hat tak çıkara üşenir insan şebeke alayım diye ondan kayıt fiyaytları da yüksek yani avantajı azaldı önceki yıllara göre IMEI kayıt ücretinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…