Yurtdışı Lisans Eğitimi Nasıl Olur?

thenatteskyter73

Femtopat
Daha fazla  
Esenlikler,

İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim. Mevcut üniversitemden gerek öğrenci çevresinden dolayı, gerekse eğitim kalitesinde herhangi bir ilerleme olmamasına rağmen sürekli yapılan gereksiz zamlardan ötürü ailemle konuşup eğer kabul edilirsem Macaristan'da gözüme kestirdiğim, müfredatı da benim alanımla daha uyumlu olmasından dolayı girmek istediğim bir üniversite var. Hali hazırda okulun burssuz ücreti şuanki okulumdan bile daha az olduğu için, ve öğrenci dostu bir şehirde olduğu için dikkatlice araştırarak seçtim. Baktığım kadarıyla şartların neredeyse hepsini karşılıyorum. Yurtdışında ve özellikle Macaristan'da okumuş/okuyan arkadaşlar yardımcı olabilir mi süreci nasıl yönetmeliyim? ELT, StudyZone gibi aracı firmalara başvurmak zorunda mıyım? Eğer ülke temsilcilerinden birinden resmi yazı almazsak başvuru okulun önüne düşmüyormuş bile. Onun yerine temsilciye manuel olarak kendim ulaşabilir miyim? Bunun hakkında pek bilgi bulamadım.

Bir de okul Duolingo'nun sınavını bile kabul ediyormuş 105 ve üstü puan şartıyla. Sabah deneme testi çözüp 110-150 İleri Düzey gibi bir skor aldım ama çok absürt bir sınav gibi hissettim. Lisansüstü/Doktora seviyesine kadar okuma planım olduğu için IELTS sınavını mı tercih etmeliyim yoksa bu etapta Duolingo'nun üniversite ile anlaşmalı sertifikası yeter mi? Şu süreçte en rahat olduğum konu İngilizce sanırım.

3 yılın sonunda kalma gibi bir planım yok, başka bir üniversiteye yüksek lisansa gidip mezuniyetten sonra Dışişleri Bakanlığı sınavına girmeyi hedefliyorum. Motivasyon mektubunda da daha başka öğrendiğim dillere ve hedeflerime yer vereceğim. Motivasyon mektubu konusunda da önerileriniz var ise duymaktan memnuniyet duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…