Yurtdışına tamir için gönderilmiş ürüne tekrar vergi ödenir mi?

prof021

Decapat
Amazon üzerinden bir adet klavye satın aldım geçen hafta fakat ürün hasarlıydı, Amazon'da ürünü satan kişide de ürün sınırlı stok olduğu için markanın kendisiyle iletişime geçip değiştirme talep ettim. Büyük ihtimal ürünün yenisi bana geri gelecek, fakat yeni ürün Türkiye'ye girdiğinde tekrardan bir gümrük vergisi ödemem gerekecek mi?

Dipnot: Ürün Amazon üzerinden geri gelmeyecek. Direkt olarak markanın kendisi hasarlı ürünü alıp yeni ürünü gönderecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kız arkadaşım yurtdışı bir instagram sayfasından çekilişle kapşonlu kazanmıştı. 1 ay sonra PTT evin zilini çalıp 90TL para istedi. Biz de ödedik ne yapalım alıştık ödemeye :D

Evet ödenir. Büyük ihtimalle gönderen karşılar. :)
Benim bildiğim göndermeden önce bu durumu yazılı dilekçeyle PTT'ye bildiriyoruz. Bildirirsek vergi ödemiyoruz diye biliyorum. Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5:30'dan itibaren izleyebilirsiniz.

Şöyle bir şeyle karşılaştım ama.

"Tamir amacıyla geçici ihraç edilen eşya, tamiratın garanti nedeniyle sözleşmeye bağlı olarak veya kanuni bir yükümlülüğe dayanarak ya da bir imalat hatası nedeniyle, bedelsiz yapıldığının kanıtlanması halinde, serbest dolaşıma ithalat vergilerinden tam muaf olarak girer."

Benim bildiğim göndermeden önce bu durumu yazılı dilekçeyle PTT'ye bildiriyoruz. Bildirirsek vergi ödemiyoruz diye biliyorum. Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son 3 senede 7 defa RMA kullandım. :) 3'ü bu yıldı, hatta biri Aralık'ın ortasında teslim edildi.

Kargoyu DHL getiriyordu. Corsair, değişim ürününü belgelerle uğraşmayayım diye 22 Euro olarak gösterdi.

Buna rağmen vergi çıkarttılar, onu da Corsair ödedi. :)

@prof021

Bunu Amazon'a ya da firmaya sormanız daha iyi olur. :)

Corsair, değişim ürününü belgelerle uğraşmayayım diye 22 Euro olarak gösterdi.

Ben RMA'dan gelen 6 dolarlık hafıza kartına vergi ödedim. Servis ürünü olduğunu belirttiğim halde aldılar, alıyorlar.

Bedelsiz yapıldığının kanıtlanması halinde, serbest dolaşıma ithalat vergilerinden tam muaf olarak girer.
Ürün servis kağıdı ile çıkış/giriş yapıyor zaten. Benim de belirtmeme rağmen vergi aldılar. Gümrükte benim adıma işlem yapan müşavirlik firmasını aradım sordum ülkeye giren her üründen vergi alınıyor dediler.

Bir daha ki sefere ürünü kutusuz yollamalarını isteyeceğim. Kutulu olunca sıfır ürün muamelesi yapıyor olabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@kornoloji

Öncelikle artık çağı ürün vergiye muaf.

Sonrasında ise vergi ödeme "firmadan firmaya" değişen bir durum. :) Bunu mesajımda belirttim.:)

Ben, Corsair'e özellikle sordum. Onlar, vergileri DHL aracılığıyla ödeyeceklerini, ama olumsuz sonuçlanır ve benim ödemem gerekirse de, makbuzu göndermem karşılığında parayı bana iade edeceklerini söylediler. :)

Ürünü "Değişim Ürünü" olarak gönderdiler. Ve faturaya da "Değişim Ürünüdür" diye yazdılar.

Avrupa standartlarına göre, kargolarla beraber fatura da olması gerekiyor.

Değişim ürününün yanında gelen faturada, ürünün değerini 22 £ olarak gösterdiler, 70 £ idi normalde.

Bu sayede belgelere gerek kalmadan işlemim halloldu.

Buraya sormak yerine firmaya sorması lazım.

Ama vergi muafiyeti artık yok. :)

@SideWinder konuyu hortlatıyorum ama sormam lazım. Şimdi elimde bir hard disk var Seagate marka ama faturası yok bunu da Seagate firmasına bildirdim önceden çalıştığım yer adına aldık fatura oraya kesildi şimdi hayatta bulamam bir de garantisi doldu ürünün zar zor kabul ettirdim Seagate firmasına RMA oluşturduk ama bu sefer de fatura olmayınca gümrükten döner mi ürün bilemedim veya Seagate ürünün faturası yok diyerek geri çevirir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı