Uzun süredir gitmek istediğim şehir olan Bakü içerisinde elimden geldikçe araştırmalarımı yaptım. Girebileceğim tarzda iş yerlerinin verdiği maaş ile sorunsuz bir şekilde geçinme imkanım, oradaki kız arkadaşım ve ailesi sayesinde de yalnız kalmamak gibi bir şansım var. Şu an üniversite okuyorum ve belki sırf benim üniversitem öyledir, belki hepsi bilemiyorum ancak bu gidişle bu üniversite uzar. Hiçbir duyuru, bilgilendirme yapılmadan körü körüne okumak; sonunda yine yurt dışı bağlantılarımı kullanıp ülkeden ayrılacağım için 4 senelik bir kayıp olarak geliyor gözüme. 4 sene sonra yine yurtdışına gidip sıfırdan başlayacaksam, şimdiden deneyim kazanmak daha mantıklı geliyor.
Başta bahsettiğim gibi Azerbaycan - Bakü'de hayatımı idame ettirme kararı aldım. Hem gidiş dönüşteki özgürlük hem de kültürel bağ sayesinde kolay alışabileceğim bir yer. Ancak birçok kişinin bildiği gibi bunun için çalışma izni almak, bununla uğraşacak işletmeler bulmak gerekiyor. Alt seviye işletmeler (marketler, kafeler vb.) Böyle bir süreçle uğraşıp yurtdışından eleman getirtirler mi sizce? Şahsen ülkedeki en iyi otellerde birçok alanda deneyimim kazandım ve fazlasıyla yeterli seviye İngilizce dışında Azerbaycan ana dilini (Azerbaycan Türkçesi) öğrenme sürecindeyim. Referanslarımın kuvvetli olduğunu düşünüyorum ancak başlayabileceğim düzey, bununla uğraşır mı bilemiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.