Yurtdışından alınan 1300 TL'lik ürüne kaç TL vergi ödenir?

Aykz

Hectopat
Arkadaşlar alibaba.com'dan 1300 TL'lik ürün getirteceğim kaç TL vergi öderim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200501-041701.png
    Screenshot_20200501-041701.png
    213,2 KB · Görüntüleme: 55

Eğer yanında getiriyorsan hiçbir şey, fakat sipariş üstüne getiriyorsan TL fiyatı üstünden değil aldığın birim fiyat üstünden hesaplanır. Buna tam bir fiyat vermek çok zor ne yazık ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buraya bakabilirsin evet eski bir video 2016 da cekilmis ama temel mantik var videoda, suan vergi ile ilgili gumruk islerinin web sayfasi fln varsa oradan bakabilirsin cunku benim bildigim suan 300dolar ustune vergi uygulaniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buraya bakabilirsin evet eski bir video 2016'da cekilmis ama temel mantik var videoda, şu an vergi ile ilgili gumruk islerinin web sayfasi falan varsa oradan bakabilirsin cunku benim bildigim şu an 300dolar ustune vergi uygulaniyor.

210 dolarlık ürün gelecek toplamda.
eger yaninda getiriyorsan hic birsey, fakat siparis ustune getiriyorsan tl fiyati ustunden degil aldigin birim fiyat ustunden hesaplanir. Buna tam bir fiyat vermek cok zor ne yazik ki.

dedigim gibi benim bildigim suan ki sistemde 300 dolar ustune vergi aliniyor, ayrica bu tur siteler eger ship seceneginde turkiyeyi sectiginiz zaman vergi otamatik olarak fiyata yansitiyor.

Dostum sakın bulaşma. Koltuk zaten ahım şahım değil, bir de büyük kutu canını yakabilir. Tahminimce en azından 1500 TL vergi çıkacaktır.
Ek olarak Sahibinden gibi yerler bu koltuğun aynısını 650-700 TL'ye satıyor, onlardan almanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı