Yurtdışından Alınan Malın Yurtiçinde Kullanılması

Daha fazla  
Ben Amerika'dan laptop almayı planlıyorum. Türkiye'ye geldikten sonra nasıl bir prosödür var? Yani gümrük işleri nasıl yürüyor? Gümrüğe tabii oluyor mu? Yurtdışından alınan ürünlerin yurtiçindeki işlemleri neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
%20 gümrük vergisi, %20 ötv vergisi, %40 saray vergisi, %85 yol vergisi, %90 gümrüktekilerin elinin yorulduğu için vergisi, 6 TL makasla kestikleri için, 10 TL kurdele bağladıkları için, 15 TL ise bantladıkları için.

Şaka bir yana, Amazon'dan alınacaksa eğer gümrük vergisini peşin ödeyip alıyorsun. Gümrüğe takılmıyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon'dan falan alırsan gümruk vergisi ve kargo fiyatıyla TR fiyatına gelir. Ben özel olarak uçakla gelirken getireceğim diyorsan çantana atıp getir. Vergi ödemezsin.
Ülkeye girerken çantaları felan kontrol etmiyolar mı?
%20 gümrük vergisi, %20 ötv vergisi, %40 saray vergisi, %85 yol vergisi, %90 gümrüktekilerin elinin yorulduğu için vergisi, 6 TL makasla kestikleri için, 10 TL kurdele bağladıkları için, 15 TL ise bantladıkları için.

Şaka bir yana, Amazon'dan alınacaksa eğer gümrük vergisini peşin ödeyip alıyorsun. Gümrüğe takılmıyor diye biliyorum.
Best Buy gibi yerden almayı planlıyorum. Veya onun gibi şirketlerden. Gene aynı muammele mi?
Amazon'dan falan alırsan gümruk vergisi ve kargo fiyatıyla TR fiyatına gelir. Ben özel olarak uçakla gelirken getireceğim diyorsan çantana atıp getir. Vergi ödemezsin.
Artık çantandaki ürünler için bile vergi vereceğiz. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı