Yurtdışından konsol ve bilgisayar getirtmek

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Konsollara gelen ek vergi ve pahalı dizüstü fiyatları dolayısıyla yurtdışına çıkacağım zaman kendime PS5 ve bir dizüstü almak ve gelirken yanımda getirmek istiyorum fakat vergi ödeyip ödemeyeceğim hakkında şüphe yaşıyorum.

Yurtdışından gelirken kendimizin gibi göstermek derken tam olarak ne yapmalıyız sadece memurlara dememiz yeterli mi?
Valizimize kutusundan çıkarıp mı koymalıyız?

Ayrıca yurtdışındaki akrabalarımız bu ürünleri alıp bize kargo ile yollasa bir sorun çıkar mı? Arkadaşım içini açıp bakıyorlar ve vergi ödettiriyorlar dedi ama emin olamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim aynı konular açıldıysada kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kargo veya posta her türlü vergi alınıır ama kendininmiş gibi gösterirsen sıkıntı çıkar mı tam olarak bilmiyorum.

Valizinde getiriyorsan kimse birşey diyemez doğal hakkın , bir şey belirtmene gerek yok . Ancak akrabaların kargo ile gönderirse bu ürün için vergi ödemek zorunda kalırsın.

Bavulun içine koy. Memurlara dersin " önceden aldım canım sıkılmasın diye yanımda getirdim. " Sıkıntı olacağını sanmam. Akrabalar kargo ile gönderse Türkiye'de ki fiyatta denk gelebiliyor (bazen daha fazla bile oluyor) valizin içine koy bir sıkıntı çıkarsa (çıkacağını sanmam) üsteki şeyleri dersin. Burada önemli olan iletişim. Adamlara nazik bir şekilde ifade et.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı