@Sylveon Dostum cidden yazdın mı bunu? Ülkemizde bizden "vergi" adı altında alınan şeyin gerçekten vergi olduğunu mu düşünüyorsun? Herhangi bir Avrupa ülkesini ele alacak olursan bizim kadar vergi ödeyen yoktur. Kaldı ki bu vergileri bir çoğu hazinede ki açığın büyümesini engellemek için konmuş gereksiz ve abartılı vergiler. Yakında soluduğumuz havaya da vergi gelirse şaşırma.
Vergi ne için olursa olsun ödemen kanunla sabit. Buraya gelip vergi kaçakçılığı öneriyorsun. Bunun suçu da kanunla sabit. Vergi ödemek istemiyorsan yurtdışından almayacaksın. Alacaksan da vergi ödemeyi kabul edeceksin konu bu kadar.
@Sylveon Dostum cidden yazdın mı bunu? Ülkemizde bizden "vergi" adı altında alınan şeyin gerçekten vergi olduğunu mu düşünüyorsun? Herhangi bir Avrupa ülkesini ele alacak olursan bizim kadar vergi ödeyen yoktur. Kaldı ki bu vergilerin bir çoğu hazinede ki açığın büyümesini engellemek için konmuş gereksiz ve abartılı vergiler. Yakında soluduğumuz havaya da vergi gelirse şaşırma.
Vergilere kabul, çok fazla vergi ödüyoruz ve hemen hemen her şeyde cebimizden fazla fazla para çıkıyor.
Fakat sadece bizim ülkemizde bu kadar yüksek değil. Dünyada hangi ülkeler yüzde kaç vergi veriyormuş kim daha fazla vergi ödüyormuş araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Kulaktan duyma bilgilerle bilgi kirliliği oluşturmak hiç ama hiç doğru değil.
Ayrıca @Unavailableuser adlı arkadaşın bahsettiği gibi durumumuz bu ve bu şekilde sabit.
İllegal iş yapmayı düşünüyorsanız bence tavsiyeleriniz size kalmalı.
SSD ve işlemci getirtmiştim. Genelde küçük kutuları açmıyorlar ve satıcılar fiyatı 10-20 dolar yazdığı için 20-30TL vergi çıkıyor. Gerçi benim aldığım SSD ve RAM gerçek fiyatları da ucuzdu yani yakalansa bile en fazla 3-5TL fazla vergi öderdim
Riske girmek isterseniz alınır. Ama sonunda ürün başı 100-200TL vergi ödemek zorunda kalabilirsin. Karar sizin. Bende ekran kartı dışında hiçbir kutumu açmadılar.
@Colten Çoğu Avrupa ülkesinde vergiler %0 ve %X olarak yapılıyor. Burada ki "X" değişken oluyor. Örneğin belli paketli ürünlere vergi uygulanırken, belli ürünlere uygulanmıyor. Uygulanmayan bu ürünlere en çok gıda sektörü giriyor. Onun dışında "X" vergisi de emin ol senin ödediğin vergiden çok daha makul seviyede. Burada Türkiye'nin ekonomisini tartışacak değilim. Çoluk çocukta değilim. Çoluk çocuk olsam bile bu ülkede yaşadığıma göre bunu tartışma hakkım var. Verginin vergisini ödeyen bir ülke de yaşıyoruz. Tartışmayı büyütüp de ülkede ki vergilendirme yüzünden birbirimizi kıralım istemiyorum. Bu fikirlerle bol şans size.
Biz daha çok vergi verelim diye can atmıyoruz. Ama vergiler çok diyede kanun çiğnemiyoruz anladın mı? Her yere böyle kaçakçılığı teşvik eden yazılar yazma polis kapına dayandığında anlarsın ne demek istediğimi.
@Unavailableuser Dostum, beni ilgilendirmez ama tuttuğun partiyi merak ediyorum gerçekten. Benim forum sitelerinde bu tarz işlere girip girmediğimi bilmiyorsun. Technopat'ta veyahut başka bir forumda bu fikrimi ilk defa dile getiriyorum. Konuyu uzatmazsan sevinirim. Açılan konudan sapmasın konuşma.
Çok yazık size ya. Size değil anne babanıza acıyorum. Aklı sıra muhalif olduğu sanıyor. Kanuna karşı çıkıp suçu teşvik ederek muhalifliğini mi kanıtlıyorsun? Yorum yapma hakkın var suça teşvik etme hakkın yok. Bu adam senin dediğin gibi yapıp gümrükte yakalansa ilk satacağı kişi sen olursun. Hiçbir şey düşünemiyorsunuz.