Yurtdışından PS5 almak

Daha fazla  
Merhabalar. ben PS5 almayı düşünüyorum ama Türkiye'de 14000 TL olduğu için alma imkanım yok fakat tanıdığımız Fransa'da yaşıyor Türkiye'ye geldiği zaman o getirecek. Fransa'da 400 500 euro arasıymış sanırsam böyle bir şey yapmam mantıklı mı ve merak ettiğim şeylerden birileri:
1. Gümrükte sıkıntı çıkar mı (1 tane getirecek)
2. Bir de Kanada da bir tanıdığımız vardı ona da sorduk ama orada region blocking denilen bir şey varmış Avrupa bölgelerine falan gelirse makine çalışmazmış Fransa'dan getirirse böyle bir sıkıntı olur mu?
3. Vergi ödemek zorunda mıyım?
Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hediye paketi yaparsa sorun olmaz ya da kutusundan çıkartırsa.

Hayır böyle bir şey yok hatta euroasia garantisi olduğu için 1 yıl garanti ile beraber gelir burada önemli olan faturanın bir kopyasını kaybetmeyin.

3. Vergi ödemek zorunda mıyım?
Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.

Hediye paketi yapıldığı için ya da kutundan çıkartıldığı için hediye getirdim ya da kendi cihazım diyebilir o zaman gümrüğe takılmaz.

Peki sonra geri dönerken sıkıntı yaşar mı tekrar PS5'i götürmek zorunda kalır mı?

Çok sağ olun bir de Fransa da veya Avrupa'da ki PS5 fiyatlarını nereden öğrenebilirim bulamadım da site falan rica etsem biliyorsanız link atabilir misiniz?

Dediğiniz ülkelerde stok olmadığı için karaborsaya düşmemişse Avrupa fiyatı 500€ düşmüşse buradan daha pahalıya gelebilir.
Almanya'da 750€ ya bulmuştum.

Bknz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yurt dışı alışverişini tamamen kapatmaya çalışıyorlar. Dikkatli olsan iyi olur.
Bu karar Mayıs ayının ortalarında yürürlüğe girecek gibi, tarihler de sipariş tarihine göre değil, ürünlerin gümrüğe giriş tarihine göre baz alınır büyük ihtimal. O zamana kadar yapabiliyorsanız yapın.

Bu olay yurt dışından sitelerden alma gibi olaylar için geçerli Amazon e-bay AliExpress gibi.
Senin durumun tamamen birisi bavula koyup getirmesi ile alakalı.
Şimdi şöyle yurt dışından birisi çantasına ne koyarsa koysun bir adet olursa sorun yok.
2 adet olursa o zaman biraz sorun olabilir aynı üründen 10 tane koyarsa bavul ticaretine girer.
Sigara alkol özellikle daha da sorunlu ürünler arasında.
Kimse 1 tane PS5'e bir şey demez en kötü sağlam olun diye sorarsanız PS5 için kutusunu hediye paketi yaptırsın kırılacak hassas kargo diye versin bagaja hiçbir sorun olmaz.
Gümrük dekiler görürse adamı görüp de bunda ne var diye sorsa kuzenime hediye demesi yeterli.

Saniye 16 : "Aynı şekilde yurt dışından beraberinizde getirdiğiniz elektronik eşyalar için de, bu ürünleri gümrüğe deklare etmeniz ve vergileri ödemeniz bekleniyor. Eğer bu ürünleri havalimanında gümrüğe deklare etmez ve kontrol esnasında yakalanırsanız hem ürünlerinize el konuluyor, hem de kaçakçılıktan yakalanıyorsunuz."

Ben mi yanlış duyuyorum?
Kaynak: 15 Mart 2022 Resmi gazetesi. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/03/20220315-1.pdf

"Yurt dışından birisi çantasına ne koyarsa koysun bir adet olursa sorun yok."

Artık böyle bir şey yok. Yanınıza getirdiğiniz hediyelik eşyadan bile vergi alabilecekler. Hediyelik eşya sınırı normal kişi için 430 Euro, 15 yaş altı yoluclar için 150 Euro (Kaynak). Alacağı Playstation 5 de her türlü bu fiyattan daha pahalı olacaktır. "Üstünde fatura yoksa nasıl anlıyorlar." derseniz, artık ürünün fiyatı belli değilse gümrük memuru internet üzerinden ürünün fiyatını araştırıp fiyatlara göre kendisi ortalama bir değer belirleyebiliyor. Ben Aliexpress üzerinden bedavaya aldığım bir rubik küpe 18 tl verdi ödedim. Ürün bedava olmasına rağmen kendileri fiyatını araştırıp onun üzerinden bir vergi belirlemişler.

"Peki cep telefonu nasıl oluyor?" derseniz, cep telefonunu hediyelik eşya kategorisinden ayırmışlar ve yılda 1 tane getirmene izin veriyorlar. Zaten telefona vergi vermesen bile bir şey değişmiyor, telefonu türkiye'ye kayıt ettirmek için 2500 tl civarında bir para ödemen gerekiyor ve pasaport kayıtlı bir telefona sadece pasaport sahibinin hattının takılması diye bir yasa çıktı. O yüzden onun da önü direk kapandı zaten.

Dosya Ekleri

• image_2022-04-25_112008066.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 478
Son düzenleme:

Kafam karıştı muhtemelen ben 2 haftaya falan alacağım sıkıntı olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…