Merhaba, kolay gelsin. RTX 3070 alma niyetindeyim ve malum fiyatlardan dolayı yurtdışından getirebilme ihtimalimi deniyorum. Birkaç sorum olacak:
1) En önemli sorum: EVGA, MSI, ASUS vs. gibi markalardan yurtdışından (muhtemelen Kanada) alınan ürünlerin Türkiye'de de geçerli olacak tamir veya iade ettirebileceğim global garantiye sahip olanı var mı? EVGA'da var diye okudum ama postlar 2018'den kalmaydı, hala var mı emin değilim.
2) Yurtdışından uçakla bagajda kutusuyla gelen ürün havalimanından bagajdaki kıyafetler ve kişisel bilgisayar gibi sorunsuz geçebilir mi?
3) Yurtdışından "hediye" gibi gönderilmiş bir paketin içinde kutusuyla gelen ekran kartı Türkiye'ye girdiğinde X ray makinelarınde dikkat çekip paketin içinin açılmasına ve ürün faturasınca gümrük ödenmesinde sebep olur mu? Olursa bunun ihtimali nedir?
4) Amerikan, Kanada veya Avrupa Amazon'larından alınan ekran kartının gümrük vergisi ödemesi nasıldır? Ve gümrükte el konup bana gelmemesi mümkün müdür?
Daha önce de sorulan sorular olduğunu gördüm ama çoğunluğu 2 yıldan eski konular olduğu için ve pandemi süresindeki farklı gümrük uygulamaları için tekrar sorma gereği duydum. Tecrübesi ve bilgisi olanların cevapları ve yardımları için şimdiden teşekkürler.