Yurtdışından TV satın almak mantıklı mı?

aristopingo

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bir süredir televizyon almayı düşünüyoruz. Bazı araştırmalar yaptım, beğendiğim bir iki model var aklımda ancak sizlere sormak-danışmak istediğim bir husus var. Malumunuz ülkemizde televizyon fiyatları oldukça yüksek ve değişkenlik gösterebiliyor. MediaMarkt'ın Almanya resmi sitesinde istediğim televizyonu 1400 Euro gibi fiyata buradakinden çok ucuz şekilde sipariş verebiliyorum ve adres girdiğimde de kendi adresimi seçince bir problem çıkmıyor. Bilen arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum. Ben şimdi buradan sipariş versem gerekli bandrol ve vergilerini ödemek koşuluyla Almanya'dan bana TV gönderirler mi? Hiç bilmediğim bir konu olduğu için sizlere sormak istedim. Bazı araştırmalar yaptım ancak emin olamadım. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Eğer gönderim varsa gönderirler. Vergilerini falan ödersin gelince. 1400 Euro 12.000 TL ediyor, vergileri katmadım bile. Bence 12.000 TL'nin daha altına Türkiye'den güzel bir TV alabilirsin.

Gönderiyorsa şirket gönderirler. Gelince vergisini falan ödersin ama 1400 Euro 11 - 12 bin tl vergilerle falan en az 15 - 16 tutar. O fiyatın altında çok güzel TV'ler var. Ben 4,5 bin liraya 4K 135 mi 150 inch civarı bir televizyon aldım.
Anladım yani diyorsunuz ki vergileriyle vs. astarı yüzünü geçer en iyisi bütçem kadar buradan bir şey bakmalıyım. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı