Yurtdışından yanımızda laptop getirme

Tunapy

Decapat
Yurtdışından yanımızda laptop-telefon-hoparlör-kulaklık falan getirirken ne kadar vergi öderiz Türkiye'de? Telefon için kayıt-açtırma ücreti 1800 TL diyor ancak laptop, hoparlör, kulaklık için falan açtırmaya gerek yok. Onları getirirken vergi falan da ödüyor muyuz? Ve ne kadar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergi ödemezseniz Avrupa'dan aldıysanız ve faturayı Duty Free ofisine onaylattıysanız %17 vergi iadesi alırsınız. 500 Euro'ya aldınız diyelim mesela bundan %17 kadar iade alırsınız (85 Euro iade).
Amerika-Avustralya için bi bilginiz var mı?

Amerika-Avustralya için bi bilginiz var mı?
Hangi Ülkelerde Tax Free Geçerli : Almanya, Arjantin, Avusturya, Bahamalar, Belçika, Çek, Çin, Danimarka, Estonya, Fas, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda,İrlanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Japonya,Kore, Kıbrıs, Letonya, Lübnan, Litvanya, Lüksemburg, Meksika, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovenya, Slovakya, Türkiye, Uruguay, Yunanistan.

Telefon dışındaki elektronikler için yurt dışından alman çok daha ucuza gelecektir. Ben Almanya'dan almıştım laptobumu 1500 Euro'ya. 250'sini geri almıştım 1250'ye gelmişti baya ucuz olmuştu kısaca. Ama telefon işi o kadar abartıldı ki yurt dışından alırsan daha pahalıya bile gelebilir. Onu iyi araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…