Yurtta hayatta kalmak için tavsiyeler

Daha fazla  
Arkadaşlar lisede yurdu olan bir okul kazandım ve yurda gideceğim sizce neler yapmam veya neler yapmamam gerekiyor?

Değerli eşyalarını yurda getirme, çalma fazla olmaz ancak izinsiz ödünç almak çokça olacaktır. Kişisel eşyalarını sıkı sakla. En güzel yıllarını orada geçireceksin, saygılarımla.

Değerli eşyalarını yurda getirme, çalma fazla olmaz ancak izinsiz ödünç almak çokça olacaktır. Kişisel eşyalarını sıkı sakla. En güzel yıllarını orada geçireceksin, saygılarımla.

Değerli eşya derken mesela neler telefon falan mı?

Değerli eşya derken mesela neler telefon falan mı?
Bazı yurtlar telefon almıyor, doalplarda bıraktırıyor ancak çalınacağını düşünmem telefonun. Değerli dediğim maddi veya manevi olabilir örneğin bir saat, bir gözlük, senin için manevi değeri olan bir ip parçası bile olabilir.

Komik değil hocam düzgün bir lise hayatı yaşamak istiyorum.

Anladım hocam peki ilk yurda yerleştiğimde ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Diğerleriyle kaynaşmaya çalış, bir çevren olduktan sonra rahat edersin dört yıl.

Teşekkür ederim hocam ama içimdeki endişeyi nasıl geçireceğim?

Ana kuzusu değilim annemin yanından 4 sene falan ayrı kaldığım oldu ama hiç tek başıma kalmadım.

Teşekkür ederim hocam ama içimdeki endişeyi nasıl geçireceğim?

Ana kuzusu değilim annemin yanından 4 sene falan ayrı kaldığım oldu ama hiç tek başıma kalmadım.
Tek başına kalmayacaksın, orada onlarca arkadaşın olacak. Hafta sonları zaten eve yolluyorlar diye biliyorum.

Ama orada hiçbir tanıdığım yok.
Tanışacaksın güzel kardeşim, pek kafana takmamak gerekir böyle durumları. Herkes senin gibi ana kuzusu olacak emin ol. Hiç kimse annesinden ayrı kalmamıştır, çoğu kişi senin gibi saf ve temiz çocuklar olacaklar emin ol. Saf ve temiz kalpli çocuklarla arkadaşlık yapmaya çalış genellikle yurtlar odalara ayrılıyor iki veya üç kişilik oluyor ancak bu yurttan yurta değişebilir, hiç yurtta kalmadım ama çoğu arkadaşım yurtta kaldı ve yurtlar konusunda tecrübemin olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…